Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Internet si Tehnologie > tehnologie
A   A   A

Inca un pas inainte pentru Inteligenta Artificiala. Incepe sa inteleaga oamenii din ce in ce mai bine

Inca un pas inainte pentru Inteligenta Artificiala. Incepe sa inteleaga oamenii din ce in ce mai bine
Foto: Arhiva Pixabay
Pe unii, Inteligenta Artificiala (AI) ii sperie, altora le da incredere. Cert este ca aceasta evolueaza, ca vrem sau nu.

Iar cea mai recenta reusita a sa nu este una peste care sa se poata trece usor cu vederea. Dupa o simpla ascultare a vocii cuiva, AI ii poate genera chipul, arata Live Science.

Cu destul de multa precizie isi poate da seama de gen, etnie sau varsta, dar deocamdata trasaturile specifice ale unui individ sau altul nu le poate ghici.

Programul Speech2Face, antrenat prin ascultarea a peste 100.000 de clipuri in care oameni ddin intreaga lume vorbesc, genereaza ceea ce poate fi numit un sablon, dar e un inceput promitator, spun oamenii de stiinta.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!
Mai are de lucrat la chipurile celor care vorbesc intr-o limba straina, caz in care greseste cand e vorba de etnie, se arata intr-un raport publicat de jurnalul arXiv.

Citeste si Te-ai saturat de colindele vechi? Inteligenta Artificiala tocmai a compus unele noi (Audio)

A.P.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 12 Iunie 2019, ora 11:09

 Articol citit de 6432 ori

Citeste si: