Iata cum poti sa inregistrezi convorbirile de pe smartphone-ul tau

Autor: PLAYTECH
Duminica, 24 Septembrie 2017, ora 16:00
20149 citiri
Iata cum poti sa inregistrezi convorbirile de pe smartphone-ul tau

Desi in urma cu cativa ani era mult mai usor sa inregistrezi o conversatie telefonica, acum a devenit mult mai complicat sa inregistrezi apeluri telefonice pe Android.

Lasand la o parte motivele pentru care v-ati dori sa inregistrati apeluri telefonice cu diverse persoane, merita sa aveti in vedere un singur aspect: este vorba de partea legala a problemei.

Daca ar fi sa ne luam dupa Wikipedia, in Romania situatia este mult mai simpla decat in alte tari, in conformitate cu Legea Telecomunicatiilor din Codul Penal nr.676/2001. Orice participant la o conversatie are dreptul explicit de a inregistra acea conversatie.

Problema apare in momentul in care vreti sa folositi acele inregistrari. Daca vrei sa inregistrezi apeluri telefonice pe Android pentru o arhiva personala, nu este nici un fel de problema. Daca vrei sa folosesti respectivele inregistrari intr-un proces, instanta, intr-un mod mai mult sau mai putin arbitrar, poate sa accepte sau sa refuze introducerea lor ca dovezi.

In urma cu cativa ani, orice telefon mobil Nokia, Sagem, Siemens si nu nu numai iti permitea sa inregistrezi apeluri telefonice direct din meniul telefonului. Situatia s-a schimbat radical in momentul in care legislatia din diverse tari de pe mapamond a devenit foarte sensibila cand vine vorba de aceasta functie. Ca urmare, pentru a continua sa comercializeze aceleasi device-uri oriunde pe glob, producatorii s-au decis sa nu mai faciliteze inregistrarea apelurilor.

In continuare exista cateva terminale care vin nativ cu aceasta functie, dar, pe un iPhone de exemplu, este aproape imposibila inregistrarea. Exista cateva aplicatii in AppStore pentru asa ceva, dar implica initierea unui apel prin intermediul unui server tert care salveaza conversatia ca ulterior sa va fie trimisa voua.

Vezi AICI un ghid simplu pentru inregistrarea conversatiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#apeluri telefonice, #inregistrare convorbiri , #smartphone