Iata cum poti folosi inteligenta artificiala pentru eficienta si inovatie in noul context

Comunicat de presa
Vineri, 05 Iunie 2020, ora 14:53
13243 citiri
Iata cum poti folosi inteligenta artificiala pentru eficienta si inovatie in noul context

Cum poate Inteligenta Artificiala (AI) sa anticipeze asteptarile consumatorilor, actionand uman si adaptat la context? Cum se raporteaza acestia la AI? Si cum pot folosi brandurile creativ solutiile AI pentru a-si dezvolta businessul si a fi mai aproape de consumatori?

La aceste teme si-au propus sa raspunda Profero si iSense Solutions, prin Creativity meets A.I.: 6 ways to use Artificial Intelligence in Marketing, noul studiu BOLD by Lowe Group.

"Traim vremuri care au facut ca digitalizarea sa devina o prioritate critica pentru continuitatea business-ului, au determinat companii sa reconfigureze fundamental modul in care opereaza, comunica si interactioneaza cu publicul si i-au facut pe oameni sa consume altfel produse, servicii si media, cu schimbari care isi vor pastra efectele si in viitor.

In fata noilor provocari, tehnologiile de top au capacitatea sa ofere raspunsuri eficiente din punct de vedere logistica si costuri si cu posibilitati extraordinare la nivel de creativitate.

Iar daca, inainte, inteligenta artificiala era, poate, un nice to have si un semn al early adopter-ilor, in contextul actual, AI poate fi vectorul relansarii sau consolidarii brandurilor, prin relevanta si ultra-personalizare", a spus Andreea Dinescu, Managing Partner Profero.

Specialistii Profero au identificat 6 capacitati ale inteligentei artificiale pe care brandurile le pot valorifica:

1. Inteligenta artificiala faciliteaza intelegerea lumii reale, prin identificarea gesturilor, obiectelor, oamenilor sau a sunetelor, cu ajutorul senzorilor video, audio sau de alt tip. Folosind aceste date, brandurile pot crea experiente care le ofera consumatorilor feedback in timp real la actiunile lor.

2. Mecanismele de deep-learning permit tehnologiei sa genereze texte, imagini, continut video si audio care nu existau anterior, ceea ce ajuta brandurile sa creeze continut cu un nivel foarte mare de personalizare, in mod complet digital.

3. AI integreaza mecanisme avansate care permit crearea de interactiune cu consumatorii, simuland, cu o foarte mare acuratete, comportamentul uman, capacitate care se poate traduce in conturarea unui brand voice unic.

4. Inteligenta artificiala proceseaza volume enorme de informatii, rezolvand calcule, analize si alte task-uri in timp record sau chiar instant, fapt ce ofera brandurilor posibilitatea sa utilizeze in moduri unice datele pe care le detin.

5. Dispozitivele de tip wearable, precum bratarile smart, sunt capabile sa citeasca datele biometrice ale utilizatorilor in timp real, o resursa valoroasa pe baza careia brandul poate raspunde ultra-personalizat la nevoile consumatorilor, diferentiindu-se astfel pe piata.

6. Pe baza datelor colectate, algoritmii identifica tendinte la nivelul pietei sau al comportamentului consumatorului. Astfel, brandurile pot defini modele noi, care sporesc capacitatea de inovare.

In continuare, studiul iSense Solutions pentru BOLD by Lowe Group analizeaza relatia consumatorilor romani cu tehnologiile AI, in prezent. Materialul se bazeaza pe un esantion de 512 utilizatori de internet din mediul urban, cu varsta cuprinsa intre 18-50 de ani, iar datele au fost culese in luna martie 2020.

"Datele indica o discrepanta intre nivelul general de familiaritate cu termenul de inteligenta artificiala si gradul in care consumatorii identifica si inteleg cum functioneaza solutiile AI si, in definitiv, ce pot face acestea pentru ei, daca si cum le pot imbunatati viata.

In acelasi timp, un segment important de public, cu o pondere mai mare in randul tinerilor, are deja aceste cunostinte si este considerabil mai deschis la utilizarea tehnologiilor AI, inclusiv in ceea ce priveste comunicarea cu brandurile", spune Alina Zelezneac, Research Manager iSense Solutions.

Cercetarea arata ca 96% dintre persoanele din mediul urban au auzit despre inteligenta artificiala, dar numai 40% spun ca au interactionat cu aceste tehnologii, desi aproape toti declara ca au folosit in ultimul an servicii care integreaza AI, precum Facebook feed (74%), recomandari online de shopping (73%), asistenti personali smart (59%), filtre de spam pentru e-mail (53%), algoritmi predictivi de cautare (38%), asistenti virtuali (34%) si chatboti (21%).

Trei sferturi dintre romani spun ca pot explica in ce consta inteligenta artificiala, in timp ce restul nu sunt siguri sau nu pot face acest lucru. Totodata, romanii cred ca solutiile AI pot rezolva problemele cu care ne confruntam (67%), inlocui job-urile oamenilor (66%), opera sisteme de supraveghere a populatiei (42%), controla lumea (12%) si mintea oamenilor (11%).

Numai 35% dintre romanii din mediul urban au incredere, in prezent, in capacitatea AI de a oferi customer service la aceeasi calitate precum o persoana reala, insa 52% considera ca, pe termen lung, inteligenta artificiala are potentialul sa imbunatateasca nivelul acestui serviciu.

In ceea ce priveste transmiterea de date personale pentru a beneficia de servicii de o calitate mai buna, cu ajutorul AI, cele mai multe persoane se simt confortabil sa ofere adresa de e-mail (60%), numele si prenumele (57%) si numarul de telefon (54%), iar la polul opus se situeaza adresa de domiciliu (24%), valoarea venitului pe gospodarie (13%), informatiile de identificare personala (12%), valoare venitului individual (11%) si datele bancare (5%).

La capitolul domenii unde consumatorii declara ca se simt confortabil cu integrarea solutiilor de inteligenta artificiala, primul loc este ocupat de retail-ul online (65%), urmat de telecomunicatii (59%), recomandari personalizate in zona auto (58%), sistemul financiar/de investitii (54%), banking (53%), iar pe ultimul loc se situeaza serviciile de administratie publica (43%).

Despre Profero Bucuresti

Profero Bucuresti, afiliata la reteaua internationala MullenLowe Profero, este o agentie de digital advertising cu o experienta de peste 10 ani pe piata din Romania, atat cu branduri locale, cat si internationale.

Profero este parte a unuia dintre cele mai importante grupuri de comunicare din Romania, Lowe Group, din care mai fac parte agentiile Initiative (media), MullenLowe (advertising), Golin (relatii publice), Medic One (comunicare in domeniul medical si farmaceutic) si BPN (new media).

Despre iSense Solutions

iSense Solutions - The Modern Consumer Company foloseste cele mai recente tehnologii de sondare a consumatorului modern din Romania. Compania a fost fondata de Traian Nastase si Andrei Canda, specialisti cu peste 15 ani de experienta in domeniul cercetarii de piata si cu o expertiza academica solida, fiind doctori in Sociologie, respectiv Marketing.

Mai multe informatii puteti gasi pe www.isensesolutions.ro si www.researchromania.ro.

Despre Bold by Lowe Group

Bold by Lowe Group este o initiativa curajoasa a grupului Lowe menita sa aduca ceva nou in industria de comunicare.

Platforma include o serie de evenimente si studii realizate in parteneriat cu firma de cercetare iSense Solutions prin care sunt analizate cele mai recente si relevante informatii si tendinte din domenii cheie din Romania, ajutand astfel brandurile sa se pozitioneze si sa vanda mai bine.

Despre Grupul Lowe Romania

De 26 de ani pe piata locala, Lowe Group este unul dintre cele mai importante grupuri de comunicare prezente in Romania, oferind servicii in intregul spectru al comunicarilor de marketing. Din grup fac parte in prezent urmatoarele agentii: MullenLowe (creatie si productie publicitara), Initiative (media), Golin (relatii publice), Profero (creatie si productie publicitara digitala), Medic One (comunicare in domeniul medical si farmaceutic) si BPN (media).

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#inteligenta artificiala, #AI marketing , #tehnologie