Huawei l-a concediat pe angajatul din Polonia arestat pentru spionaj. Varsovia face apel la UE si NATO

Duminica, 13 Ianuarie 2019, ora 09:255877 citiri
Huawei l-a concediat pe angajatul din Polonia arestat pentru spionaj. Varsovia face apel la UE si NATO
Foto: Facebook/ Huawei Mobile

Grupul chinez de telecomunicatii Huawei a anuntat sambata ca l-a concediat pe angajatul din Polonia care a fost arestat vineri pentru spionaj, intr-un caz care ar putea amplifica ingrijorarile occidentale legate de securitate.

Pentru a se distanta de acest incident, Huawei a anuntat intr-un comunicat ca l-a concediat pe angajatul Wang Weijing, "ale carui fapte de care este acuzat nu au nicio legatura cu compania".

"Huawei respecta toate legile si reglementarile aplicate in tarile in care opereaza si cerem fiecarui angajat sa respecte legile si reglementarile in tarile unde se afla", potrivit unui comunicat al companiei.

Un purtator de cuvant al serviciilor de securitate poloneze a declarat pentru agentia Reuters ca acuzatiile au legatura cu actiuni individuale si nu au o legatura directa cu Huawei Technologies.

Apelul catre NATO si UE

Ministrul polonez al Afacerilor Interne, Joachim Brudzinski, a cerut Uniunii Europene si NATO sa adopte o pozitie comuna pentru o posibila excludere a Huawei de pe pietele lor, in urma arestarii angajatului chinez si a unui oficial polonez din domeniul securitatii, transmite Reuters.

Ministrul de Interne a afirmat ca Polonia vrea sa colaboreze in continuare cu China, dar ca este necesara o discutie referitoare la excluderea sau nu a Chinei de pe unele piete.

"Exista ingrijorari referitoare la Huawei si in cadrul NATO. Ar fi justificat sa avem o pozitie comuna in randul statelor membre ale UE si statelor NATO", a declarat Brudzinski la postul de radio RMF FM.

Comentarii
Salamcusoia
rank 5
Firmware ?