Google si Cisco Systems, discutii pentru cumpararea BlackBerry

Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 19:02
1450 citiri
Google si Cisco Systems, discutii pentru cumpararea BlackBerry

Compania BlackBerry, aflata in mari dificultati financiare, este in discutii cu Google, Cisco Systems si SAP in legatura cu vanzarea totala sau pe bucati.

Potrivit unor surse citate de Reuters, cele trei firme ar urma sa faca oferte pentru preluarea producatorului de smartphone-uri.

O asemenea intelgere ar putea fi o alternativa pentru acordul preliminar la care s-a ajuns in urma cu o saptamana, cu un grup condus de cel mai mare actionar BlackBerry, Fairfax Financial Holdings, de a prelua compania pentru aproximativ 4,7 miliarde de dolari, o oferta care a fost privita cu scepticism din cauza intrebarilor financiare.

Cum s-a prabusit gigantul care a facut smartphone-ul popular - greseala fatala a BlackBerry

Printre potentialii cumparatori strategici care si-ar fi arata interesul pentru BlackBerry se numara si Intel Corp si companiile asiatica LG si Samsung, insa nu este clar cine si daca va face vreo oferta pentru preluarea gigantului producator de smartphone-uri.

Google, Intel, Cisco, LG si SAP au refuzat sa comenteze informatiile, in timp ce reprezentantii Samsung nu au putut fi contactati.

Posibilii cumparatori trebuie sa fie insa foart atenti, din cauza nesigurantei din jurul BlackBerry, care in luna septembrie a raportat o pierdere trimestriala de aproape un miliard de dolari.

Veniturile companiei au scazut la 1,6 miliarde de dolari la 2,9 miliarde de dolari in urma cu un an, in timp ce pierderile se ridica la 248 de milioane de dolari. Compania a desfiintat 4.500 de posturi pentru a putea absorbi pierderi de aproape un miliard de dolari, ca urmare a rezultatelor dezastruoase ale vanzarilor. Tentativa de a intra in randul producatorilor de dispozitive touchscreen cu BlackBerry Z30 a venit prea tarziu si nu a fost suficient de hotarata.

BlackBerry a fost primul smartphone de pe piata larg imbratisat de mediul de afaceri, cu 11 ani in urma. Mai mult, in 2009, revista Fortune o numea compania cu cea mai rapida crestere din lume, in conditiile in care castigurile au explodat cu 85% fata de anul anterior.

Lucrurile s-au schimbat rapid de atunci. Valoarea actiunilor s-a prabusit cu 90%. Astazi, BlackBerry detine o cota de 3% din piata smartphone-urilor, dominata de iPhone-uri si telefoanele cu Android.

Compania a fost infiintata in 1984, in Canada, ca o firma de consultanta sub denumirea de Research in Motion si a lansat primul BlackBerry in 1990.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Google preluare BlackBerry, #oferte cumparare BlackBerry, #BlackBerry faliment , #blackberry