Ghidul din buzunarul tau: Aplicatii care te ajuta sa ai o vacanta de Paste fara griji

Vineri, 29 Aprilie 2016, ora 10:55
4037 citiri
Ghidul din buzunarul tau: Aplicatii care te ajuta sa ai o vacanta de Paste fara griji
Foto: Arhiva Ziare.com

Mini-vacanta de Paste este un bun prilej de relaxare sau distractie. Fie ca-ti vizitezi rudele sau faci ceva care sa te scoata din rutina munca-acasa, telefonul iti poate fi un partener de drum de nadejde.

Ziare.com va recomanda cateva aplicatii pentru ca vacanta voastra sa fie cat mai lipsita de griji.

Cele mai inedite aplicatii mobile, premiate la Mobile Awards 2014

Nu uita nimic acasa

Ajungi la destinatie gata de distractie si realizezi ca ti-ai uitat incarcatorul, placa de par, aparatul de fotografiat sau alt lucru esential? E frustrant cand se intampla asta, nu-i asa? Packing Pro te ajuta sa-ti faci o lista cu lucrurile pe care vrei sa le iei in vacanta, pe care le bifezi in timp ce le pui in bagaj.

Planificarea traseului

Daca ai in minte sa vizitezi multe locuri in mini-vacanta de Paste, atunci aplicatia TripIt (Android, iOS) ofera posibilitatea de a-ti organiza timpul foarte bine. De asemenea, poti sa distribui itinerariul pe retelele sociale.

Aplicatia iti cauta prin telefon dupa mailurile care contin confirmarile pentru rezervarile la hotel si biletele de avion, iar apoi iti face un program folosind datele culese si alte informatii introduse de tine. Te scapa de o mare bataie de cap, nu-i asa?

N-ai cum sa te ratacesti

Google Maps ramane cea mai buna optiune pentru navigarea pe harti online.

Wi-Fi

Internetul a devenit o parte importanta din viata noastra, astfel ca gasirea unui Wi-Fi fara parola in zona in care te afli te poate scuti de o grija. Aplicatia Wi-Fi Finder iti indica unde se afla retelele de Net wireless pe care le poti accesa gratuit si care se afla in apropierea ta.

Nevoile fiziologice

Gasirea unei toalete poate fi un chin uneori, insa aplicatia Flush (Android, iOS) te poate ajuta in momentele in care nevoile fiziologice sunt stringente.

Limbile straine nu vor mai fi un impediment

Mergi in strainatate si nu vrei sa existe bariere lingvistice? Google Translate (Android, iOS) este una dintre cele mai bune aplicatii pentru calatoriile in afara. Traduce texte scurte, propozitii rostite si poti afla ce scrie pe afise daca le faci o fotografie. Usor de folosit, aplicatia este disponibila in peste 90 de limbi, inclusiv romana.

Pentru cei spontani

Cei care nu vor sa-si planifice calatoria cu mult timp inainte si mizeaza pe spontaneitate pot gasi cazare ieftina la hotel sau pensiuni cu ajutorul aplicatiei TripAdvisor. Ai nevoie doar de conexiune la Net. In plus, Trip Advisor Offline City Guides iti ofera posibilitatea de a descarca harti cu localitatea in care te aflii, pentru a afla care sunt cele mai bune locuri in care poti manca, unde se afla cele mai interesante obiective si care sunt zonele de distractie.

Soferi

Pleci in vacanta cu masina? Aplicatia Auto.ro iti poate fi extrem de utila pe teritoriul tarii noastre. Poti plati RCA, poti cumpara rovinieta sau poti achita parcarea in doar cateva minute. De asemenea, poti plati taxa de pod sau iti poti lua o asigurare de calatorie. In plus, aplicatia iti gaseste cele mai apropiate benzinarii, service-uri, spalatorii, vulcanizari si chiar bancomate.

Meteo

AccuWeather ofera prognoze meteo pentru toate localitatile din lume.

Retele sociale

WhatsApp, Facebook Messenger si Skype te ajuta sa tii legatura cu cei dragi chiar si cand esti in vacanta. Singurul lucru de care ai nevoie e o conexiune la Net.

Conversii valutare

XE Currency (Android, iOS) ofera conversii valutare in timp real.

Alerte de calatorie

Ministerul Afacerilor Externe are o aplicatie numita "Calatoreste in siguranta", care iti permite sa descoperi informatii despre tara de destinatie: conditii, recomandari si alerte de calatorie, misiuni diplomatice romanesti in tara in care calatoresc.

De asemenea, poti primi o alerta in cazul in care apar situatii speciale in tara in care te aflii si ce sa faci cand se intampla incidente.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#aplicatii vacanta, #aplicatii calatorie, #aplicatii vacanta Paste , #aplicatii