Ghid complet pentru a alege un aspirator vertical

Advertorial
Joi, 18 Noiembrie 2021, ora 13:03
5292 citiri
Ghid complet pentru a alege un aspirator vertical
aspirator FOTO: pexels.com

Simplu si practic, un aspirator vertical seduce mai ales prin manevrabilitate și utilizarea fără fir. Dar nu toate sunt atât de practice pe cât par. Comparația noastră te va ajuta să alegi unul potrivit pentru tine.

Rowenta, Kärcher, Miele, Dyson, Bosch, Philips, Xiaomi… toate aceste mărci oferă aspiratoare fără fir la prețuri variabile. De la entry-level la high-end, prețurile variază între 100 de euro și 800 de euro. Pentru a te ajuta să faci cea mai buna alegere, îți oferim acest ghid la îndemână.

Cum să alegi un aspirator vertical potrivit?

Un aspirator trebuie mai presus de toate să fie practic și ușor de gestionat. Fie că este în format stick sau nu, acesta trebuie să fie suficient de ușor pentru a fi folosit la înălțime și echilibrul acestuia trebuie optimizat. Ne uităm la diferitele niveluri de putere disponibile pe fiecare model, precum și la lista de accesorii furnizate (peria motorizată este întotdeauna un plus). Utilizarea generală și calitatea materialelor sunt, de asemenea, criterii esențiale.

Poate aspiratorul vertical să înlocuiască un aspirator cu sac?

Aspiratorul vertical, care uneori își propune să devină principalul aspirator din casă, trebuie să aspire perfect, dacă este posibil pe toate etajele casei. Motorul său este de așteptat să fie la fel de puternic ca și cel al unui aspirator cu sac. Acest lucru trebuie făcut fără efort, fără ca peria (motorizată sau nu) să se lipească de pământ.

Care este nivelul de zgomot al unui aspirator vertical?

Un aspirator face în mod normal zgomot. În medie, nivelul sunetului fluctuează între 60 și 85 de decibeli. Chiar și cele mai bune modele pot suferi de un nivel prea ridicat al zgomotului. Acest criteriu poate avea mai multă sau mai puțină importanță în funcție de utilizatori; ni se pare important ca fiecare să poată face o alegere în cunoștință de cauză.

Cum să-ți întreții aspiratorul vertical?

Un aspirator care necesită curățare foarte frecventă a filtrului creează constrângeri pentru utilizator. Testele efectuate în acest context ne permit să evaluăm calitatea filtrării, care este foarte neuniformă de la un dispozitiv la altul. Observăm și cum se golește colectorul de praf, dacă peria (motorizată) este ușor de curățat, dacă părul și perii se îndepărtează ușor. În general, periile de cauciuc sunt mai ușor de curățat deoarece acumulează mai puțin păr.

Care este autonomia unui aspirator vertical?

Autonomia poate fi foarte variabilă în funcție de model. Aceasta variază de la 20 de minute la peste 60 de minute în modul normal pentru cele mai bune dispozitive. Bateria (deseori litiu-ion) are deci un rol considerabil, mai ales atunci cand este detașabilă și poate fi reîncărcată atunci când a doua baterie este în funcțiune. Acest criteriu este mai important dacă este principalul aspirator al unei gospodării mari.

Puterea unui aspirator dă performanța?

Puterea unui aspirator vertical nu trebuie să fie legată de performanță. Într-adevar, un aspirator vertical poate avea un motor puternic și totuși să nu ofere un nivel bun de aspirație. Peria are un rol foarte important în curățare, deoarece este peria care îți permite să scoți murdăria de pe podea. Bateria este, de asemenea, un factor de performanță, deoarece este esențial ca aceasta să fie suficient de puternică pentru a alimenta motorul. Pe scurt, performanța unui aspirator vertical nu depinde doar de motorul său, de puterea de aspirare sau de peria (motorizată sau nu); optimizarea tuturor acestor factori formează cele mai bune modele.

Care este greutatea medie a unui aspirator vertical?

Când comparăm greutatea medie a aspiratoarelor, observăm că este în jur de 3 kg. Cu cât aparatul este mai ușor, cu atât este mai ușor să îl utilizezi la înălțime (pentru curățarea draperiilor sau aspirarea mobilierului înalt). Prin urmare, este necesar să separi blocul motor de stick pentru a plasa un accesoriu precum o duză sau o mini-perie motorizată pentru a aspira colțurile și colțurile.

Care este diferența dintre tehnologia ciclonică și tehnologia multiciclonică?

Tehnologia ciclonică este definită de o forță centrifugă care separă praful de aer. Cele mai fine particule vor fi apoi reținute de filtru. În timp ce sistemul multiciclonic, dezvoltat de Dyson, separă praful din aer în două etape de filtrare: un prim ciclon trimite praful mai mare la colector, în timp ce un al doilea ciclon trimite praful mai mic în interiorul colectorului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#aspirator, #aspirator vertical, #alegere aspirator vertical , #tehnologie