Europol: Noul atac informatic este mai sofisticat decat WannaCry

Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 22:553247 citiri
Europol: Noul atac informatic este mai sofisticat decat WannaCry
Foto: Arhiva Ziare.com

Atacul cibernetic masiv care a lovit de marti companii din intreaga lume, inclusiv Romania, este similar cu cel provocat in mai de virusul WannaCry, de tip ransomware, insa pare "mai sofisticat", a transmis miercuri Europol.

"Exista asemanari clare cu atacul WannaCry, insa pare, de asemenea, sa fie vorba de un atac cu capacitati mai sofisticate, conceput a exploata o serie de puncte slabe", a explicat intr-un comunicat directorul agentiei europene de politie, Rob Wainwright, potrivit AFP.

La 12 mai, WannaCry a afectat sute de mii de calculatoare din intreaga lume, paralizand printre altele serviciile de sanatate britanice si uzine ale constructorului auto francez Renault.

Conform Europol, atacul de marti cu un virus numit GoldenEye a fost cauzat de o versiune imbunatatita a virusului Petya, de tip ransomware, in circulatie din 2016.

"Acest lucru arata modul in care criminalitatea cibernetica evolueaza si, o data in plus, le aminteste companiilor de importanta de a lua masuri de securitate cibernetica responsabile", a adaugat Wainwright.

Noul val de atacuri ransomware declansat marti in Ucraina si Rusia a contaminat mii de calculatoare din intreaga lume, perturband servicii esentiale si multinationale. Daunele au ramas relativ mici, iar amenintarea parea sub control miercuri.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Kogaion78
rank 2
da' luati-va un bit de pe torrente breeeeee !......ce dreac......