Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dupa WhatsApp, nici Facebook nu va mai functiona pe anumite telefoane

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 12:52
7079 citiri
Dupa WhatsApp, nici Facebook nu va mai functiona pe anumite telefoane
Foto: Facebook/BlackBerry

Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, a transmis ca aplicatiile sale nu vor mai fi disponibile pentru telefoanele BlackBerry, pana la finalul anului 2016. Decizia a fost luata dupa un anunt similar al serviciului de mesagerie WhatsApp.

Compania condusa de Mark Zuckerberg nu va mai pune la dispozitie aplicatiile Facebook si Facebook Messenger pentru aceste terminale, transmite Engadget.

Cei de la BlackBerry s-au aratat dezamagiti de decizia retelei de socializare, intr-o postare pe blogul oficial.

"Facebook a luat decizia de a opri asistenta pentru API-urile esentiale", a transmis compania de telefoane. API este acronimul pentru Application Programming Interface, ce reprezinta o interfata pentru programarea de aplicatii, care stabileste in amanunt modul in care programele de aplicatie pot accesa serviciile sistemului de operare pe care ruleaza.

La finalul lunii februarie, WhatsApp a anuntat ca aplicatia nu va mai fi disponibila din 2017 pe dispozitivele mobile BlackBerry si Nokia care utilizeaza sistemele proprii de operare.

WhatsApp nu va mai functiona pe anumite telefoane

Decizia se aplica inclusiv recentei versiuni a sistemului de operare BlackBerry 10 OS pentru dispozitivele companiei canadiene de telefonie mobila, dar si versiunilor S40 si S60 ale sistemului de operare Symbian, Android 2.2 si Windows Phone 7.1, toate acestea intalnite pe dispozitivele mobile Nokia.

"Am incercat sa ii convingem pe cei de la WhatsApp si Facebook sa se razgandeasca. Insa decizia lor e ferma. Va invitam sa va exprimati parerea despre acest lucru pe retelele de socializare, folosind hasgtag-ul #ILoveBB10Apps", au scris pe blogul oficial cei de la BlackBerry.

Sistemul de operare al producatorului canadian de telefoane mobile a decazut in ultimii ani, ajungand pe locul al patrulea in lume, dupa Android de la Google, iOS de la Apple si Tizen de la Samsung, potrivit unei analize realizate de Strategy Analytics.

In aceste conditii, BlackBerry a inceput deja sa fabrice telefoane care nu folosesc sistemul de operare propriu, ci Android, un exemplu fiind PRIV.

Facebook a cumparat cu 16 miliarde dolari aplicatia de mesagerie WhatsApp in 2014.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#BlackBerry aplicatii Facebook, #BlackBerry aplicatie Facebook , #blackberry