Dragnea, despre atacul WanaCrypt0r: Poate hackerii sunt niste romani buni si au zis sa traga un semnal de alarma

Sambata, 13 Mai 2017, ora 18:07
5781 citiri
Dragnea, despre atacul WanaCrypt0r: Poate hackerii sunt niste romani buni si au zis sa traga un semnal de alarma
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, sambata, atacul cibernetic global WanaCrypt0r spunand ca poate "hackerii astia sunt romani buni si au zis sa traga un semnal de alarma".

El a criticat modul in care au fost realizate unele programe informatice pentru institutiile publice, in contextul atacurilor cibernetice care au avut loc, si i-a cerut vicepremierului Sevil Shhaideh sa verifice aceste aspecte.

"Nu e in regula ca au fost aceste atacuri, dar poate asta va ajuta sa verificati cum au fost realizate acele programe si acele sisteme de protectie. Majoritatea dintre noi stim ce inseamna un firewall. Una este sa pui mai multe ziduri de protectie unul dupa altul, una este sa le pui unul langa altul, care inseamna de fapt unul.

Eu zic ca este bine sa verificati, doamna, o sa va spun si institutiile unde s-a facut asa, sa verificati cine le-a realizat si cu cati bani au fost realizate aceste sisteme de protectie, care sunt degeaba.

Si poate hackerii astia sunt romani buni si au zis sa traga un semnal de alarma. Dar vreau sa luati in serios asta, ca au fost multe programe informatice realizate in Romania", a spus Dragnea.

Sevil Shhaideh, prezenta in conferinta de presa, a afirmat ca ministerele au intrat in alerta inca de sambata dimineata si ca situatia este in curs de monitorizare.

Vezi si WanaCrypt0r se instaleaza fara sa deschizi vreun mail sau un link! Cum sa evitam virusarea - Bitdefender

"Deja ministrul Comunicatiilor ne-a transmis la toti colegii descrierea atacului, a solicitat la fiecare dintre noi sa mobilizam departamentele de informatica, fiecare cum are organizarea, pentru a verifica daca exista vreun pericol, daca s-a distrus vreo baza de date, daca exista vreun efect al acestui atac.

Deja de azi dimineata toate ministerele au convocat, la randul lor, mai departe, institutiile din subordine. Situatia este in monitorizare la nivelul intregului aparat central", a explicat Sevil Shhaideh.

Iata ce stim pana acum despre cel mai mare atac de tip ransomware din istorie care a afectat si MAE roman, dar si Uzina Dacia.

Citeste mai multe informatii despre acest atac:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Dragnea romani hackeri, #Dragnea atac cibernetic, #atac cibernetic Romania , #atac cibernetic
Comentarii