Dispozitivul care iti aduce Internetul prin Wi-Fi direct in masina

Marti, 03 Martie 2015, ora 14:4812320 citiri
Dispozitivul care iti aduce Internetul prin Wi-Fi direct in masina
Foto: Huawei

Chinezii de la Huawei au lansat un dispozitiv care transforma orice masina in hotspot-uri Wi-Fi, astfel ca soferii si pasagerii vor avea parte de Internet la viteza mare chiar si atunci cand sunt pe drum.

Huawei CarFi ofera viteza de descarcare de pana la 150 de Mbps si se pot conecta la el pana la 10 dispozitive. Mai mult, acesta poate fi transferat cu usurinta de la un vehicul la altul, arata un comunicat remis Ziare.com.

Chinezii de la Huawei au furat startul: Ceasul lor inteligent, prezentat inaintea Apple Watch (Video)

Pentru a ilustra modul in care inovatia poate fi utila consumatorilor, tehnologia poate fi testate in cele 400 de masini de la targul de electronice Mobile World Congress (MWC) 2015 din Barcelona, Spania.

"La Huawei, scopul nostru este de a fi cu un pas inainte in ceea ce priveste furnizarea de tehnologii unice, care sa raspunda cerintelor de conectivitate ale utilizatorilor. Lider in furnizarea de retele LTE de ultima generatie, Huawei inoveaza prin dispozitive, cum ar fi Huawei CarFi, care Fac Posibil ca oamenii sa se bucure de libertatea de conectivitate si atunci cand se afla in miscare", a declarat Steven Liu, vicepresedinte al Mobile Broadband si Home Product Line, Huawei Consumer Business Group.

"Conectivitatea pentru automobile este o tendinta importanta care va oferi siguranta, confort si divertisment in viitor", a continuat acesta.

Care sunt avantajele

Beneficiile conectivitatii in masina includ asistenta la parcare, salvare de urgenta, diagnosticarea problemelor cu care se confrunta vehiculul, actualizari in timp real a conditiilor de drum si identificarea comportamentului de conducere pentru a pastra siguranta soferilor in trafic.

Huawei CarFi se va opri automat atunci cand nu mai este identificat niciun dispozitiv WiFi compatibil si poate fi folosit pentru a incarca alte dispozitive electronice, chiar si atunci cand este oprit, atat timp cat masina este cu motorul pornit.

El nu contine o baterie care sa ofere protectie impotriva supraincalzirii in momentul in care se afla intr-un climat cald, dar are o functie de protectie care regleaza automat temperatura dispozitivului si o reduce atunci cand este necesar.

Potrivindu-se in locul dedicat brichetei sau prizei, care permite incarcarea telefonului in masina, Huawei CarFi include functia "plug and play", astfel ca poate fi pornit printr-o singura apasare mai lunga a butonului On. Alternativ, poate fi controlat de la distanta prin smartphone-uri cu sistemul de operare Android si iOS, folosind aplicatia "Huawei Hilink".

Dispozitivul are o carcasa confectionata din lemn si fibra de carbon, ce asigura durabilitate sporita in timpul utilizarii de zi cu zi. Este disponibil in trei variante de culoare: negru, crem si rosu.

Dispozitivul este compatibil cu toate modelele de autoturisme ale producatorilor de automobile de top si care dispun de bricheta sau servesc ca priza pentru incarcarea dispozitivelor in masina.

C.P.

Comentarii
MosGerila
rank 5
MacGigi
rank 5