Premiera in Statele Unite. Casa Alba cheama Facebook, Twitter si Google sa se implice in "combaterea dezinformarii"

Sambata, 20 Februarie 2021, ora 08:29
2341 citiri
Premiera in Statele Unite. Casa Alba cheama Facebook, Twitter si Google sa se implice in "combaterea dezinformarii"
Casa Alba se aliaza cu marile retele sociale FOTO Pixabay

Facebook, Twitter si Google au fost contactate de Casa Alba pentru a discuta despre combaterea dezinformarii legate de Covid-19 prin prevenirea raspandirii acesteia, a declarat un oficial al administratiei Biden pentru Reuters.

Presedintele Joe Biden, care face eforturi sa reduca pandemia, a facut din vaccinarea americanilor una dintre prioritatile sale majore si a spus ca este "un efort de razboi".

Combaterea temerilor populatiei fata de vaccinare a devenit unul dintre impedimentele majore ale administratiei sale.

De la declansarea pandemiei s-au intensificat apelurile din partea parlamentarilor care cer companiilor sa combata raspandirea dezinformarii legate de Covid-19.

Este prima oara cand au aparut informatii despre discutiile directe ale Casei Albe cu companiile pentru a aborda aceasta problema.

"Dezinformarea care provoaca reticenta fata de vaccinare va fi un obstacol major in convingerea tuturor sa se vaccineze si nu exista jucatori mai mari implicati in acest lucru decat platformele de socializare", a spus sursa.

"Discutam cu ei... pentru a intelege importanta informarii gresite si a dezinformarii si a modalitatii prin care pot sa o elimine rapid", a mai spus sursa.

Oficialul a dat ca exemplu protestele anti-vaccinare de la stadionul Dodger din Los Angeles, de la inceputul lunii februarie, si a afirmat ca administratia de la Casa Alba vrea sa previna ca astfel de evenimente sa mai aiba loc.

Protestul, organizat pe Facebook prin intermediul unei pagini care promoveaza afirmatii neadevarate despre pandemia de coronavirus, masti si imunizare, a blocat pentru scurt timp accesul pe stadion, care este unul dintre cele mai mari centre de vaccinare din tara, unde autoritatile din domeniul sanatatii administreaza peste 8.000 de vaccinuri pe zi.

Evenimentul a scos in evidenta masura in care platformele de socializare au devenit un instrument major pentru miscari cum este cea anti-vaccin, care raspandesc informatii gresite si dezinformari.

Potrivit unui raport realizat de Center for Countering Digital Health in iulie 2020 a constatat ca paginile detinute de persoane care se opun vaccinarii si-au marit numarul de urmaritori cu cel putin 7,8 milioane de persoane, incepand din 2019.

Companiile s-au angajat in mod repetat sa elimine continutul de acest tip de pe platformele lor.

Mai puteti citi si:

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Google Chat: aplicația care va permite comunicarea între Slack și Microsoft Teams
Google Chat: aplicația care va permite comunicarea între Slack și Microsoft Teams
Google a anunțat integrarea unor noi funcții utile pe aplicația Google Chat. Practic, noua actualizare le va permite utilizatorilor să comunice între Slack și Teams fără să fie nevoiți...
#Casa Alba, #Joe Biden, #Google, #Facebook, #Twitter , #retele sociale