Administratia Trump a depus plangere impotriva Facebook. Compania, acuzata ca a favorizat strainii la angajare

Vineri, 04 Decembrie 2020, ora 09:27
2107 citiri
Administratia Trump a depus plangere impotriva Facebook. Compania, acuzata ca a favorizat strainii la angajare
FOTO Pixabay

Departamentul de Justitie din SUA a anuntat joi ca a depus plangere impotriva Facebook pentru "discriminare" la angajare, acuzand ca a rezervat peste 2.600 de posturi pentru salariati straini in detrimentul americanilor, relateaza AFP.

Facebook "a creat intentionat un sistem de angajare care a impiedicat americani calificati sa aiba o sansa de a afla si de a se prezenta" la aceste posturi, a scris Departamentul de Justitie intr-un comunicat.

Conform plangerii, Facebook nu a afisat aceste posturi pe pagina sa de internet si a refuzat inscrierile online, pentru a le rezerva unor angajati deja prezenti in companie cu o viza temporara si dornici sa obtina cartea verde.

Pentru a obtine aceste faimoase 'green card'-uri, care ofera un statut de rezident permanent in SUA, trebuie sa ai o oferta de loc de munca permanent, iar angajatorul trebuie sa arate ca nu are un candidat american calificat pentru post.

Pentru a ocoli aceasta obligatie, Facebook a introdus un proces de recrutare discriminatoriu 'obisnuit si generalizat', conform plangerii.

Intre 1 ianuarie 2018 si 18 septembrie 2019, peste 2.650 de posturi au fost afisate in acest mod. In peste 80% din cazuri, niciun american nu s-a inscris, se mai arata in acest document.

"Mesajul nostru catre angajatori, in special din sectorul tehnologic, este clar: nu puteti favoriza recrutarea ilegala de salariati straini cu viza temporara in detrimentul americanilor", a comentat Eric Dreiband, responsabil cu drepturile civice in cadrul Departamentului de Justitie, citat in comunicat.

Administratia lui Donald Trump, care a facut din lupta impotriva imigratiei unul dintre pilonii politicii sale, a incercat in mai multe randuri recent sa restranga vizele H1-B, extrem de folosite in sectorului tehnologiilor inalte, insa intentia sa a fost respinsa in justitie.

Un roman a fost amendat de politie dupa ce s-a postat pe Facebook fara masca la terasa. Cum a fost desfiintata amenda de instanta

Facebook schimba numele criptomonedei pe care urmeaza sa o lanseze

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#Facebook, #Internet, #tehnologie, #Donald Trump , #internet