De ce este vital sa iti optimizezi site-ul cand vrei sa obtii profit

Advertorial
Luni, 29 Mai 2017, ora 17:14
12529 citiri
De ce este vital sa iti optimizezi site-ul cand vrei sa obtii profit

Te-ai gandit vreodata ca o afacere in zilele noastre poate fi comparata cu participarea la un maraton? Distanta pentru a ajunge in top este incredibil de mare si concurenta este imensa. Totodata, trebuie sa faceti eforturi deosebite pentru a atinge obiectivul principal - de a fi printre cei mai buni.

Este inutil sa mentionam ca astazi, prezenta dvs. online este un pas obligatoriu pentru a fi in top. Din pacate, un site web in sine nu este o solutie suficienta. E doar o bucata din puzzle.

Dupa ce ati creat un site web, trebuie sa depuneti eforturi considerabile pentru ca acesta sa functioneze asa cum vreti, adica sa va mariti veniturile. SEO este cu siguranta unul dintre cele mai importante instrumente de marketing pentru a va ajuta sa va indepliniti cu succes aceasta sarcina.

Search Engine Optimization (SEO) este procesul de imbunatatire a volumului sau a calitatii traficului unui site web prin intermediul motoarelor de cautare. Altfel spus, apeland la servicii seo, site-ul tau va fi accesat de cat mai multe persoane, potentiali clienti.

Va intrebati daca orice proprietar al unui site web are avantaje de pe urma SEO? Statisticile oferite de Blue Corona in 2016 pot parea destul de neasteptate si putin surprinzatoare. 66% dintre proprietarii de afaceri mici spun ca gasirea de noi clienti reprezinta preocuparea lor principala. 40% sustin ca prioritatea lor este pastrarea clientilor. 43% considera ca imbunatatirea experientei clientilor si pastrarea acestora reprezinta strategia lor de top pentru imbunatatirea cresterii veniturilor. Cu toate astea, doar 17% investesc in optimizarea motorului de cautare!

De ce majoritatea proprietarilor de afaceri ignora o oportunitate excelenta de a dobandi noi clienti si de a-si creste profitabilitatea in afaceri? Poate, singurul raspuns logic este ca ei pur si simplu nu si-au dat seama inca de beneficiul care vin de pe urma SEO. De aceea incercam sa va explicam beneficiile SEO.

SEO va promoveaza vizibilitatea si brand-ul

Potrivit statisticilor oferite de Biznology, 89% dintre clienti isi incep procesul de cumparare cu ajutorul unui motor de cautare.

In timp ce lumea cauta pe Internet cea mai buna oferta, doar cateva persoane se limiteaza la o singura cautare, asta dupa ce verifica insa doar prima pagina cu rezultate.

De obicei, acestia modifica de mai multe ori cuvintele cheie introduse in motorul de cautare Google si continua cautarea.

Daca va vor intalni firma aproape in fiecare rezultat al cautarii lor, curiozitatea naturala va duce la urmatorul pas. Chiar daca acestea nu au acordat initial atentie site-ului dvs., in final, vor face clic pe el pentru a afla mai multe despre afacerea dvs.

SEO confera credibilitate

Aparitia dvs. permanenta in rezultatele cautarii face ca potentialii dvs. clienti sa aiba incredere inconstienta in marca dvs. Acest lucru sporeste gradul de constientizare in mintea lor asupra produselor pe care le vindeti.

Chiar daca potentialii dvs. clientii nu constientizeaza, pozitia favorabila a site-ului dvs. in motoarele de cautare va face mai credibil in ochii lor. In consecinta, este foarte probabil sa cumpere de la dvs.

SEO aduce publicul tinta in magazinul tau

Este evident ca vizibilitatea dvs. duce la cresterea traficului pe site-ul dvs. web. Cu siguranta, doar traficul nu va poate aduce bani pana nu este directionat. Importanta traficului orientat este evidenta. Afecteaza direct vanzarile si profiturile.

SEO este un instrument excelent pentru a va asigura ca marea majoritate a vizitatorilor site-ului dvs. sunt cu adevarat interesati in ceea ce priveste marca, produsele sau serviciile dvs. De aceea, exista sanse mari sa beneficiati de vizita lor. In consecinta, cu cat este mai mare traficul vizat, cu atat este mai probabil sa reusesti.

Pentru a te concentra pe atragerea clientilor interesati exact de serviciile tale, SEO va concepe o intreaga strategie, pornind de la un audit SEO (o analiza amanuntita a site-ului care urmeaza sa fie optimizat) si continuand cu aspecte privind continutul site-ului, cuvinte cheie, constructia de link-uri etc.

SEO este baza traficului inregistrat pe site-ul tau

Un studiu BrightEdge arata ca numarul celor care asigura traficul organic, adica vizitatorii care vin de pe motoarele de cautare, genereaza 51% din numarul tuturor vizitatorilor unui site.

De partea cealalta, traficul platit genereaza doar 10% din traficul site-ului, iar traficul de pe retelele sociale 5%. Este inutil sa mai comentam - cifrele vorbesc de la sine.

ChatGPT a fost dat în judecată, de o asociaţie de protecţie a vieţii private: "Nici chiar editorul său, OpenAI, nu îl poate opri"
ChatGPT a fost dat în judecată, de o asociaţie de protecţie a vieţii private: "Nici chiar editorul său, OpenAI, nu îl poate opri"
Asociaţia vieneză de protecţie a vieţii private NOYB a anunţat luni că a intentat un proces în Austria împotriva programului de inteligenţă artificială generativă, deoarece "ChatGPT...
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Miliardarul american Elon Musk a sosit duminică, 28 aprilie, la Beijing, într-o vizită neanunţată, unde va discuta cu autoritățile chineze unele aspecte legate de domeniul înaltei...
#servicii SEO, #audit SEO , #web