Cum se fură mașinile de lux folosind Apple AirTags

Vineri, 10 Decembrie 2021, ora 15:16
4631 citiri
Cum se fură mașinile de lux folosind Apple AirTags

Lansate în acest an de Apple, la sfârșitul lunii aprilie, Apple AirTags au fost create pentru a reprezenta un mijloc ușor de găsire a bunurilor pierdute de un utilizator. Acestea se pot adăuga pe brelocul de la chei, pe un geamantan sau într-un portofel, și transmit locația în care se află în timp real.

În Canada însă, AirTag-urile au început să fie utilizate în alt fel, unul ilegal. Poliția Regională din York a emis un comunicat prin care informează că, începând cu luna septembrie, a investigat 5 incidente diferite în care persoanele suspecte au plasat AirTags în zone ascunse vederii pe vehicule de lux, în timp ce erau parcate în locuri publice. Mașinile au fost ulterior urmărite cu ajutorul AirTag-urilor până la locuințele proprietarilor, de unde au fost sparte și furate de hoți, conform poliției.

Poliția le recomandă astfel proprietarilor de automobile să își „inspecteze în mod regulat vehiculul și să sune la poliție dacă observă vreun potențial obiect de urmărire”. De asemenea, poliția a recomandat ca proprietarii să își țină mașinile încuiate în garaj, să folosească mecanisme de blocare a volanului și să instaleze metode în plus de blocare a mașinilor lor pentru a reduce riscul de furt.

Apple nu a oferit încă niciun comentariu cu privire la acest fel de utilizare a dispozitivelor lor de tracking. Compania din Cupertino a venit cu un update de securitate pentru acestea în iunie, inclusiv unul care face ca dispozitivele să emită un semnal sonor la intervale aleatorii atunci când sunt separate de proprietarul lor.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#apple, #tehnologie, #urmarire, #masini, #Canada, #furt , #iphone