Cum sa-ti promovezi afacerea pe Instagram ca sa-ti "explodeze" vanzarile

Sambata, 14 Mai 2016, ora 13:41
21580 citiri
Cum sa-ti promovezi afacerea pe Instagram ca sa-ti "explodeze" vanzarile
Foto: Instagram

Ai o afacere mica si vrei sa o promovezi pe Internet? Reteaua sociala Instagram iti poate deschide portile catre noi clienti.

Comunitatea numara peste 400 de milioane de utilizatori la nivel global, care posteaza zilnic peste 80 de milioane de fotografii si filmulete. In Romania exista in acest moment mai mult de 400.000 de conturi, fiind a doua cea mai populara retea sociala, dupa Facebook.

Instagram e atat de iubita pentru ca se concentreaza exclusiv pe partea vizuala. Iar fotografiile de calitate, care surprind esenta business-ului tau, iti pot aduce multe avantaje, arata USA Today.

Schimbare la fata pentru reteaua sociala folosita de peste 400.000 de romani (Foto&video)

"Social media e ceva ce trebuie sa faci daca nu vrei sa ramai in urma", a spus Seth Hill, care a practicat snowboard de performanta, insa un accident l-a obligat sa se reorienteze in cariera, asa ca acum face bani din videoclipuri, reclame si filme despre sport.

El a marturisit ca Instagram a fost o modalitate buna de a-si creste numarul de clienti. Cu ajutorul acestei retele sociale a reusit sa atraga sponsorizari si clienti noi, printre care se numara si compania care produce bautura energizanta Monster.

Reteaua sociala e usor de folosit. Descarci aplicatia pe telefon, completezi cateva date pentru a-ti crea un profil, pozezi ceva, faci o descriere, adaugi cateva hashtag-uri si gata.

Insa daca vrei sa-ti promovezi afacerea pe Instagram, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte importante.

Gaseste o nisa: Utilizatorii de pe Instagram interactioneaza mai mult decat cei de pe alte platforme. Dar doar daca sunt interesati de ceva anume. In consecinta, evita subiectele generale si intra mai in amanunt, mai adanc in "sufletul" afacerii tale.

Foloseste hashtag-uri: Cuvintele-cheie (sau hashtag-urile) ajuta utilizatorii sa grupeze cautarile pe un anume subiect. Si aici e valabil acelasi principiu ca la primul punct din lista. In loc sa pui #mancare, foloseste #mancarevegana. In loc de #sport, foloseste #maraton. In loc sa pui #haine, mai bine alegi #hainesport. Si tot asa. Ideea e ca hashtag-urile sa surprinda cat mai bine esenta afacerii tale.

Interactioneaza cu bloggeri sau cu vedete: Cu cat ai mai multe persoane care iti urmaresc (follow) profilul de pe Instagram, cu atat ai sanse mai mari ca sa-ti creasca vanzarile. Iar daca te "lipesti" de cineva celebru, ai putea da lovitura.

De exemplu, cand compania de produse cosmetice Demarche Labs a lansat o noua masca de fata, a incheiat un parteneriat cu doi bloggeri foarte populari pe Instagram. Dupa ce acestia au recomandat produsul respectiv, vanzarile au crescut cu 50%.

Conteaza ora la care pui pozele: Seth Hill arata ca a observat ca e foarte importanta ora la care posteaza pe Instagram. Acest lucru face diferenta intre a primi 75 de like-uri sau 150. Hill pune fotografii pe reteaua sociala inainte ca oamenii sa ajunga la munca, deci nu mai tarziu de ora 9:00.

Posteaza cu regularitate: Trebuie sa postezi cel putin o data pe zi, pentru a-ti crea o comunitate. Sa fii activ e esential pe Instagram. Pana la urma, poti posta o poza mai veche, utilizatorilor nu le prea pasa de asta. Alte lucruri sunt mai importante.

De retinut: Este crucial ca postarile tale sa fie interesante si la subiect. Daca ai un restaurant, ar fi deplasat sa postezi despre echipamente sportive, nu-i asa?

Video: Videoclipurile sunt foarte populare pe Instagram. Si nici nu trebuie sa fie lungi. Mai ales ca numarul vizualizarilor a crescut cu 40% in ultimele sase luni.

Nu te agata de numere: Nu toate pozele vor fi la fel de populare, dar asta nu trebuie sa te descurajeze. Studiaza cum reactioneaza oamenii la postarile tale, vezi ce la place si incearca sa te pliezi pe dorintele si pe programul lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#promovare afaceri Instagram, #sfaturi promovare afaceri Instagram, #afaceri Instagram , #instagram