Cum sa fii in siguranta pe Net: Un hacker te invata cum sa ai o parola sigura si cum sa o tii minte

Sambata, 30 Aprilie 2016, ora 10:369470 citiri
Cum sa fii in siguranta pe Net: Un hacker te invata cum sa ai o parola sigura si cum sa o tii minte
Foto: Arhiva Ziare.com

Cu totii avem conturi pe o multime de site-uri de socializare, de shopping, de filme ori de jocuri. Suntem in permanenta expusi la atacurile hackerilor si putem pierdem informatii confidentiale.

Nici nu e de mirare ca multi dintre noi alegem o parola unica pe care s-o tinem minte usor. Intr-un univers in care din ce in ce mai multe informatii legate de activitatile noastre sunt pastrate online, parolele sunt insa extrem de importante, scrie Tech Insider.

Parolele banale precum "pasword", insiruiri logice de numere - "123456", de exemplu - sau propriul nume sunt cele mai usor de spart de hackeri. Nu exista o modalitate usoara de a gasi o parola complexa pe care sa nu o uiti cinci minute mai tarziu. Dar solutii exista.

"O parola puternica ar putea fi o propozitie completa", spune Kurt Muhl, un hacker de la RedTeam Security. Impreuna cu ceilalti colegi ai sai, Muhl ajuta companiile sa gaseasca bresele de securitate inainte sa o faca "baietii rai", piratii cibernetici.

Muhl ne invata cum sa alegem o parole complexa, puternica, si pe care sa o tinem minte. Alegem, asadar, o propozitie. "Lucrul #1 din viata mea este familia" sau "Mi-am cumparat o locuinta noua cu 1$". Apoi, din intreaga propozitie, folosim caracterele speciale si prima litera din fiecare cuvant. Asadar, parola devine "L#1dvmef" sau "mcolnc1$".


Comentarii