Cum poţi detecta camere şi microfoane ascunse - ghid util

Advertorial
Luni, 30 August 2021, ora 15:23
28321 citiri
Cum poţi detecta camere şi microfoane ascunse - ghid util
detectoare camere si microfoane FOTO: pixabay.com

Odată cu dezvoltarea tehnicilor de supraveghere, au evoluat și metodele de contrasupraveghere. Au fost dezvoltate instrumente specializate pentru detectarea camerelor și a dispozitivelor de ascultare. Echipamentele moderne sunt capabile să detecteze atât camerele cu fir, cât și cele fără fir, indiferent dacă sunt pornite sau nu.

Disponibile la prețuri rezonabile și complet legale, aceste echipamente permit chiar și companiilor mici să se protejeze de consecințele scurgerilor de informații. Magazinele specializate în comercializarea acestor echipamente oferă soluții atât pentru servicii profesionale, cât și pentru persoanele obișnuite.

Posibilitățile oferite de acest tip de echipamente sunt uriașe, pot detecta chiar și camere deconectate, folosind tehnici laser, precum și localiza dispozitive analogice și digitale. Prin vizarea unei game largi de frecvențe, poate detecta orice echipament de transmisie, care include dispozitive de ascultare. Indicatorii de putere a semnalului încorporați îl vor îndrepta pe căutător spre poziția camerei, permițându-i acestuia să găsească locația exactă. Acest tip de detector de cameră este ușor de utilizat și fiabil.

Tehnologia modernă permite miniaturizarea echipamentelor utilizate pentru ascultare și supraveghere, astfel încât nicio persoană nu poate fi niciodată 100% sigură de siguranța vieții private. Persoanele care sunt deosebit de preocupate de confidențialitatea lor și suspectează că cineva se interesează prea mult de ele, merită să investească într-un model de detectoare camere.

Ce detector de camera ascunsă să aleg?

Exista o mare varietate de astfel de echipamente, aşadar, cei interesaţi pot alege modelul preferat – un model care să se potrivească nevoilor lor.

Toate detectoarele de camere ascunse funcționează cu baterii, aşadar, un aspect deosebit de important îl reprezintă autonomia bateriei. Astfel, din acest motiv, specialiştii recomandă utilizatorilor să achiziţioneze detectoare care funcţionează cu baterii reîncărcabile. Chiar dacă preţul acestora este puţin mai mare, sunt mult mai eficiente, având o autonomie de până la 10 ore.

Specialiștii în protecția datelor și imaginilor recomandă detectorul universal de camere ascunse WEGA-i. Acest dispozitiv mic, de dimensiunea unei telecomenzi clasice TV, este perfect capabil să detecteze camerele video ascunse care înregistrează imagini fără știrea proprietarului. WEGA-i permite utilizatorilor să găsească imediat dispozitive ascunse în locuri neobișnuite, de exemplu în articole de îmbrăcăminte, pixuri.

Camerele ascunse cu înregistrare pe memorie proprie sunt imposibil de depistat de detectoarele convenţionale, datorită faptului că nu transmit semnal. Însă acest detector deţine un obiectiv special, prin care se pot vedea sub forma unor puncte roşii, toate obiectivele camerelor ascunse.

O scanare a camerei folosind detectorul nu durează mai mult de câteva minute. Utilizatorul trebuie doar să privească în vizor și va ști exact unde să caute dispozitivul ascuns. Un punct luminos roșu va arăta locația camerei ascunse, indiferent dacă este pornită sau nu. WEGA-i găsește și camere care sunt inactive în prezent.

În concluzie, dacă cineva bănuiește că, din anumite motive, este victima supravegherii, poate comanda un echipament profesional de detectare a camerei. Cu toate acestea, este mult mai ușor, mai discret și mai ieftin să cumpere detectorul universal de camere ascunse WEGA-i. Cu acest dispozitiv, orice persoană poate depista un dispozitiv ascuns, în orice moment, asigurându-se astfel că nimeni nu o spionează.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#detectoare camere, #detectoare microfoane, #camere ascunse, #microfoane ascunse , #camere video