Cum îți securizezi locuința când pleci în vacanță de sărbători

Advertorial
Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 17:01
4410 citiri
Cum îți securizezi locuința când pleci în vacanță de sărbători
camera supraveghere FOTO: pexels.com

Sărbătorile reprezintă momentul în care cei mai mulți dintre noi se bucură de un concediu mai lung, la distanță, alături de întreaga familie. Fie că optezi pentru o excursie la schi în afara țării sau petreci sărbătorile de iarnă la țară, în satul bunicilor, casa ta rămâne nesupravegheată pentru mult timp. În această perioadă și spargerile sunt mai dese, deoarece hoții observă comportamentul proprietarilor care urmează să plece în concediu. Pentru a nu-ți face griji pe toată durata concediului, ia toate măsurile de siguranță care îți protejează locuința. Iată câteva sfaturi și recomandări:

Instalează un sistem de siguranță

Când locuiești la casă, bunurile tale sunt mai expuse la riscuri decât atunci când locuiești la bloc. De asemenea, trebuie să te ocupi chiar tu de întregul sistem de securitate. Cel mai sigur mod de a fi relaxat când pleci de acasă, dar și o bună metodă de prevenție este sistemul de siguranță cu camere sau senzori. O cameră instalată la intrările principale ale casei sau chiar și la poartă îi va descuraja pe cei care plănuiesc o spargere în locuința ta. Alege o camera de supraveghere wireless, care îți permite să accesezi imaginile în timp real de pe orice dispozitiv, de la smartphone la laptop. În acest fel, indiferent de locul în care te afli în vacanță, poți verifica în fiecare zi dacă există orice fel de activitate suspectă în jurul locuinței tale. În special dacă ai mai multe mașini în curte sau în garaj, care rămân acasă, vei putea avea mereu imagini video cu zonele care pot deveni atracția principală a hoților.

Oferă cât mai puține semne că lipsești de acasă

O altă metodă de a preveni întâmplările neplăcute este oferirea a cât mai puține semne că lipsești de acasă. În acest fel, hoții vor fi mai puțin tentați să încerce să intre prin efracție în casa ta. Cum poți lăsa impresia că ești acasă:

  • instalează lumini care se aprind automat la apusul soarelui;
  • lasă cheia unui vecin de încredere care poate trage draperiile dimineața și seara și care îți poate îngriji plantele de interior;
  • asigură-te că nu vei primi colete sau alte materiale care pot fi lăsate în cutia poștală la vedere;
  • lasă una dintre mașini afară, pe aleea de la intrare, pentru a da senzația că cineva este acasă în permanență.

Dacă ai un sistem de iluminat smart, poți chiar să aprinzi luminile în casă, de la distanță, seara. Astfel vor exista și mai puține șanse ca hoții să fie atrași de locuința ta.

Nu lăsa la vedere ustensile sau alte elemente care pot atrage atenția

Locuitul la casă presupune o serie de activități de care te ocupi zilnic, de la îngrijit grădina la făcut mici reparații în casă sau afară. Cu siguranță ai un set de scule pe care le folosești regulat, dar și o zonă în garaj unde le depozitezi. Asigură-te că nu le lași la vedere în curte sau în apropierea casei cât timp ești plecat de acasă. Acestea pot deveni chiar obiectele cu care hoții pătrund în casa ta și cu siguranță vor încerca să folosească ceea ce găsesc în jur. Cel mai bine este să faci o inspecție generală înainte de a pleca în concediu și să te asiguri că orice astfel de ustensile și scule sunt bine depozitate într-un loc închis cu cheia sau lacătul. Este important și să anticipezi mișcările la care ar putea recurge hoții în cazul unui eveniment de acest gen și să fii cu un pas înainte.

Bucură-te de sărbătorile petrecute cu prietenii sau familia și securizează-ți casa împotriva oricărui pericol. Nu uita că prevenția este cea mai importantă și în cazul spargerilor și furturilor.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#camera supraveghere, #camera supraveghere wireless , #gadget