Cum faci bani pe retelele sociale: 20.000 de dolari pentru o singura poza postata

Sambata, 01 August 2015, ora 06:12
16806 citiri
Cum faci bani pe retelele sociale: 20.000 de dolari pentru o singura poza postata

Mai populare ca niciodata, retele sociale au puterea de a transforma instant persoane obisnuite in "celebritati", iar noul statut le poate aduce acestora castiguri insemnate extrem de usor.

Site-uri ca Facebook sau Instagram sunt in prezent canale importante de publicitate pentru orice afacere, iar utilizatorii insisi sunt vazuti ca instrumente eficiente de marketing, cu abilitatea de a influenta potentialii cumparatori mai mult decat o campanie traditionala.

Companii din toate industriile sunt dispuse sa plateasca mii de dolari pentru o singura fotografie postata pe Instagram de utilizatori populari.

Popularitatea se masoara de regula in functie de numarul de utilizatori care urmaresc un cont pe reteaua sociala si de reactiile acestora la continutul postat.

Newyorkeza Liz Eswein si-a creat un cont pe Instagram in 2010, imediat dupa lansarea site-ului dedicat mai ales celor pasionati de fotografie, facandu-si un hobby din a posta poze cu orasul sau natal. In prezent este urmarita de peste un milion de utilizatori si este intens solicitata de companii si institutii interesate sa ajunga la un public mai numeros si mai tanar, potrivit The Guardian.

Eswein solicita un dolar pe "Like" pentru fiecare poza sponsorizata postata pe Instagram, precum si un comision stabilit in functie de numarul de imagini realizate.

O fotografie postata de tanara poate atrage peste 20.000 de aprecieri.

In plus, "jobul" o poarta in jurul lumii, in excursii platite in Chile, Namibia, Shanghai, Dubai sau Turcia.

"Nu exista cuvinte pentru a descrie cat de uimitoare a fost aceasta experienta, sa calatoresti in jurul lumii si sa fii platit sa mergi in toate acele locuri pentru a face poze, lucruri pe care imi place sa le fac", spune tanara.

La randul sau, bloggerul de moda Danielle Bernstein, de numai 22 de ani, castiga peste 15.000 de dolari pentru o singura postare pe Instagram. Cu mai mult de 1 milion de utilizatori care ii urmaresc postarile, Bernstein este contactata de nume mari din industrie pentru a le promova produsele pe contul ei.

literally on the move with @lancomeusa #miracleonthemove makeup | #ad

A photo posted by by Danielle (@weworewhat) on

Tarifele variaza intre 5.000 de dolari si 15.000 de dolari, conform Tribune.

"Este mai mult decat mi-am imaginat vreodata ca as castiga la 22 de ani. Economisesc, investesc, incerc sa fiu inteleapta in legatura cu tot si sa invat din mers", afirma Bernstein.

Din mama casnica, Ali Jardine a devenit fotograf cu norma intreaga pe Instagram, cu peste 500.000 de utilizatori care ii urmaresc contul. Jardine sustine ca reuseste sa castige din campanii de publicitate mai multi bani decat daca ar avea un job part-time stabil, noteaza Business Insider.

Pursuit of Happiness............. ❤️❤️ Tag someone you love ❤️❤️

A photo posted by @alijardine on

Consecventa este esentiala in aceasta activitate, spune Jardine.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#bani poze Instagram, #castig retele sociale , #retele sociale