Coreea de Nord neaga ca ar fi creat virusul cibernetic WannaCry

Joi, 21 Decembrie 2017, ora 16:281846 citiri
Coreea de Nord neaga ca ar fi creat virusul cibernetic WannaCry

Phenianul a reactionat destul de virulent la acuzele Statelor Unite fata de implicarea Coreei de Nord in atacul cibernetic cu virusul de tip ransomware WannaCry din luna mai a acestui an.

Atunci, peste 300.000 de computere din 150 de tari printre care Marea Britanie, Statele Unite, China, Rusia, Spania, Italia, Vietnam, si Romania au fost afectate.

Un purtator de cuvant al Ministerului de Externe a negat, joi, ca Phenianul ar fi fost in spatele atacului cibernetic. "Asa cum am spus in mod clar in repetate ocazii, nu avem nicio legatura cu atacurile cibernetice si nu simtim nevoia sa raspundem unor asemenea acuzatii absurde venite din partea SUA".

Marti, un oficial de rang inalt de la Casa Alba acuza Coreea de Nord ca este "in mod direct responsabila" pentru atacul cibernetic cu virusul WannaCry, din luna mai, in urma caruia au fost afectate companii si institutii publice din intreaga lume.

Initial, atacul a parut a fi un atac tipic cu un virus informatic care solicita plati in moneda virtuala Bitcoin pentru deblocarea unui computer infectat. Ulterior, unii experti au ajuns la concluzia ca cererea de rascumparare avea rolul de a masca o intentie mult mai distructiva

Atacurile cibernetice au afectat Sistemul National de Sanatate din Marea Britanie, Ministerul rus de Interne, compania spaniola de telecomunicatii Telefonica, firma americana de curierat FedEx, Deutsche Bahn si alte sute de companii si institutii din intreaga lume.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Vintage
rank 5
Normal! Pai ce, Tel-Aviv-ul e langa Phenian?