Congresman american, despre atacul cibernetic fara precedent la care au fost supuse Statele Unite: "Nu cred ca exista vreo indoiala ca a fost Rusia"

Luni, 21 Decembrie 2020, ora 08:00 3272 citiri
FOTO Pixabay

Nu exista nicio indoiala ca Rusia se afla in spatele atacului cibernetic de amploare care a avut loc recent impotriva Statelor Unite, a declarat duminica presedintele comisiei pentru informatii din Camera Reprezentantilor, Adam Schiff, avertizand ca efortul presedintelui Donald Trump de a minimiza rolul Moscovei si a indrepta atentia catre China reprezinta un pericol pentru securitatea nationala a SUA, transmite Reuters.

"Pe baza a ceea ce am vazut, nu cred ca exista vreo indoiala ca a fost Rusia", a afirmat Schiff intr-un interviu acordat MSNBC.

Acesta a adaugat ca afirmatia lui Trump este "in mod egal distructiv, inselator si vatamator...pentru securitatea nationala".

Presedintele Trump a sugerat, sambata, fara dovezi, ca China si nu Rusia s-ar afla in spatele operatiunii de spionaj cibernetic din Statele Unite, incercand sa minimizeze impactul atacului. In acest fel, Trump a contrazis afirmatii facute de secretarul de stat Mike Pompeo, care a spus, vineri, ca este "destul de clar" ca in spatele atacului se afla Rusia.

Senatorul american Marco Rubio califica drept "act de razboi" atacul cibernetic impotriva agentiilor federale

Senatorul american Marco Rubio califica drept "act de razboi" atacul cibernetic impotriva agentiilor federale

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News