Cofondatorii Instagram parasesc Facebook

Marti, 25 Septembrie 2018, ora 09:24
3175 citiri
Cofondatorii Instagram parasesc Facebook
Foto: Instagram

Kevin Systrom si Mike Krieger, cofondatorii Instagram, si-au dat demisia din functiile detinute in cadrul Facebook.

Systrom si Krieger si-au anuntat demisiile prin intermediul unui post pe blogul Instagram. Cei doi nu au oferit un motiv oficial pentru plecare, limitandu-se in a spune ca au nevoie de o pauza pentru a-si explora din nou curiozitatea si creativitatea.

Neoficial, surse anonime din cadrul Facebook spun ca de vina pentru plecarea celor doi este pierderea din ce in ce mai vizibila a independentei fata de Facebook.

Neintelegerile dintre conducerile Instagram si Facebook au crescut anul acesta, dupa ce Adam Mosseri, unul dintre inginerii de incredere ai lui Mark Zuckerberg, a fost numit vicepresedintele Instagram in locul lui Kevin Weil.

Aparent, Systrom si Krieger nu s-au inteles cu Mosseri in multe dintre deciziile luate anul acesta la conducerea companiei, iar cei doi au decis sa plece.

Cei doi fosti colegi de la Stanford sunt in spatele a ceea ce probabil poate fi numita cea mai de succes aplicatie mobila care nu a tinut la inceput de o mare corporatie.

Facebook a cumparat Instagram in 2012 pentru un miliard de dolari, o suma care parea imensa la acea vreme, cand Instagram numara sub 50 de milioane de utilizatori lunari.

Systrom si Krieger au condus Instagram cu o oarecare independenta si dupa achizitia Facebook, iar in prezent reteaua sociala are peste un miliard de utilizatori lunar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#cofondatori Instagram demisie Facebook , #instagram