Cele mai interesante lansari la CES 2013

Sambata, 12 Ianuarie 2013, ora 08:20
3060 citiri
Cele mai interesante lansari la CES 2013
Foto: The Telegraph

Targul de electronice din Las Vegas, CES, a adus, poate, mai putina inovatie decat in anii trecuti, insa ne-a aratat ce vom putea gasi in magazine pana la sfarsitul acestui an.

Iata cele mai interesante produse electronice prezentate la editia CES din acest an:

Televizoare

Televizoare sunt, intotdeauna, printre vedetele CES, iar acest an nu este diferit. Cele mai interesante televizoare prezentate sunt cele cu rezolutie 4k, cunoscute si sub numele Ultra HD.

Sharp a prezentat doua televizoare Ultra HD, unul de 60 de inch, Purios, ce va fi pus in vanzare la vara, si Aquos Ultra HD TV, care se va regasi in magazine in a doua parte a anului.

Panasonic a adus noua gama de smart TV, cu aplicatii gen My Home Screen, ce permite fiecarui utilizator sa-si personalizeze pagina de start, Swipe si Share 2.0, ce permite transferul de continut dintre un smartphone cu tehnologie NFC (Near Field Communication) si televizor.

La randul sau, Samsung a prezentat seria S9, inclusiv un Ultra HD TV de 85 de inch, cu propriul suport pentru asezat direct pe podea.

Spre deosebire de concurenta, Sony nu doar va pune in vanzare Ultra HD, dar va furniza si continut pentru acesta, in premiera mondiala.

Gadget-uri

Lenovo a prezentat o noua versiune a hibridului dintre un ultrabook si o tableta Yoga, micsorand ecranul pana la 11 inch. De asemenea, a lansat si un alt hibrid, ThinkPad Helix, al carui ecran poate fi scos si reatasat de tastatura, dupa ce este rotit la 180 de grade.

Intel la prezentat un concept pentru urmatoarea generatie de ultrabook-uri. Dispozitivul are doar 17 mm grosime, iar ecranul se detaseaza, fiind posibila utilizarea sa drept tableta cu Windows 8, avand, insa, puterea procesoarelor din seria Core i.

Sony a lansat unul din putinele smartphone-uri demne de mentionare, Sony Xperia Z. Smartphone-ul are un ecran HD de 5 inch, camera de 13 megapixeli, procesor quad-core Qualcomm Snapdragon si tehnologie NFC.

Console

Castigatorul CES 2013 este o tableta pentru jocuri, Edge PC, de la Razer. Tableta pentru impatimitii jocurilor functioneaza pe baza sistemului de operare Windows 8, cu procesoare Intel Core i5 sau i7.

Pe langa "manerele" care se ataseaza de tableta, pentru a controla jocurile, Edge PC poate fi conectat la dispozitive de control similare cu cele de la consola Xbox 360, pentru a se juca mai multi utilizatori in acelasi timp.

De asemenea, se poate atasa la o tastatura si un mouse, devenind un computer clasic. Ecranul are o rezolutie de 1366 X 768. Dispozitivul are o baterie separata, care poate fi atasata pentru a mari durata de viata. Fara aceasta, Edge PC functioneaza doua ore, ca tableta, si o ora, drept consola de jocuri. Cu bateria suplimentara, durata de viata se ridica la 2 - 4 ore drept consola si 8 ore ca tableta.

Camere foto

Canon a lansata o camera compacta perfecta pentru era Instagram, numita Canon Powershot N. Forma patrata, dimensiunile foarte reduse, ecranul rabatabil si usurinta de utilizare, impreuna cu un senzor CMOS de 12,2 MP, zoom de 8X si capacitatea de a filma in format full HD i-ar putea determina pe utilizatori sa-l foloseasca in locul camerei de smartphone, calitatea fotografiilor si filmarilor fiind net superioara.

Fiind extram de mic, aparatul a ramas fara butoane, cu exceptia celui de pornire - oprire. Zoom-ul si shutter-ul se afla chiar pe obiectiv.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#lansari CES 2013, #gadgeturi CES 2013, #televizoare CES 2013 , #gadget