Cele mai bune aparate foto compacte rezistente la apa - Afla care sunt acestea

Autor: Paul Barbu - Redactor
Joi, 16 Iunie 2011, ora 19:00
3738 citiri
Cele mai bune aparate foto compacte rezistente la apa - Afla care sunt acestea
Foto: koyos.ro

Am intrat deja in sezonul vacantelor si, chiar daca vremea nu prea ne ajuta pentru o baie buna in mare sau o drumetie la munte, asta nu inseamna ca nu putem sa ne bucuram de concediu facand o multime de poze care mai tarziu se vor dovedi a pastra niste amintiri frumoase.

Mai multi producatori de aparate foto au atins de cativa ani si nisa aparateor foto compacte, rezistente la apa. Asa ca fie ca vrei sa faci cateva poze in ploaie sau fie care vrei sa fotografiezi sub apa, (asta daca la noi pe litoral o gasiti vreodata limpede) oferta de pe piata noastra este destul de buna.

Ziare.com a selectat cateva aparate de acest gen de la mai multe magazine online, pentru a va face o idee despre utilitatea acestora:

Pentax - Camera Foto Digitala Optio WG-1

Rezolutia pe care o foloseste acest aparat este de 14,1 megapixeli, iar in spate este dotat cu un ecran de 2,7 inchi. Desi vom vorbi despre pret ceva mai tarziu, credem ca acesta isi merita banii, el avand un zoom digital de 6,7 x si unul optic de 5x. Pentax-ul are si un GPS incorporat.

Conectarea se face cu ajutorul unui cablu USB 2.0 si are si un microconector HDMI, iar daca ati uitat sa descarcati cardul de poze acesta va mai permite cateva zeci de poze la o rezolutie acceptabila avand in vedere ca are o memorie interna de 97 de MB (nu mare, dar buna la nevoie).

Aparatul poate filma si in format HD si are o mare rezistenta la soc, apa, frig si praf. Bateria este din Li-Ion. Unul din magazinele la care-l puteti gasi este Evomag.ro, la un pret de 1.412 lei.

Foto: evomag.ro

Canon PowerShot D10

Nu puteam vorbi de aparate foto si sa excludem tocmai Canon. Printre minunatiile de aparate pe care aceasta companie le produce se numara si PowerShot D10. Desi pare un pic mai feminin, daca ne uitam la culoarea lui, in spatele acelei frumuseti ascunde o duritate demna de renume. Aparatul este facut pentru a rezista unor incidente care ar putea avea loc in timp ce faceti alpinism, dar si in timpul scufundarilor de pana la 10 metri.

Aparatul rezista impactului provocat de o cadere de la o inaltime de 1,22 m si poate functiona pana la temperaturi de minim -10 grade Celsius. Rezolutia maxima la care poate fotografia este de 12,1 MP (4000x3000 pixeli), iar daca ne uitam la zoom-ul optic vom vedea ca acesta este de doar 3x, in timp ce "digitalul" se apropie de maxim 4x.

Acesta poate inregistra video pana la 4GB sau maxim o ora, dar in anumite dimensiuni ale imaginii. In partea din spate are un ecran de 2,5 inchi si, ca si Pentaxul, suporta mai multe tipuri de card de memorie: SD, SDHC, MMC, MMCplus. Bateria acestuia are o autonomie de maxim 220 de poze. Aparatul cantareste aproximativ 190 de grame. Printre altele, acesta poate fi gasit la Koyos.ro, la un pret de 1.149 de lei.

Foto: koyos.ro

Olympus mju TOUGH 8010

Aparatul vine cu o rezolutie de 14 MP (4288 x 3216 pixeli) si rezista la o adancime de scufundari de maxim 10 metri. La capitolul memorie interna nu dezamageste deloc, aici spatiul de stocare fiind mai mult decat incapator - 2GB. Sensibilitatea (ISO) ajunge pana la maximum 1.600, in timp ce distanta minima de focalizare este de 3 cm.

Ca mai toate aparatele care se respecta, acest Olympus Tough permite si inregistrarea video in format HD. Ecranul din spate are o marime de 2,7 inchi. Sistemele de operare cu care este compatibil softul aparatului sunt XP si Vista, cel putin asa se arata pe pagina vanzatorului. Apropo de acesta, aparatul poate fi gasit la clickshop.ro, noul magazin online al Romtelecom, la un pret de 1.301 lei.

Speram ca magazinul, fiind la inceput, si-a rezolvat problemele legate de livrarea produselor comandate, avand in vedere ca unele din ele sunt stocate in Germania.

Panasonic si Sony au si ele astfel de aparate.

Foto: clickshop.ro

Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Investițiile sporite, care însumează peste 10% din PIB, în sectorul militar, precum și evoluția producției industriale din ultimii doi ani din Rusia, sprijinită enorm de China, creionează...
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Centrul de cercetare economică și de afaceri din Londra anunța, anul trecut, că China va avea într-adevăr cea mai mare economie a lumii, dar există o alță țară care amenință...
#aparate foto, #rezistenta apa, #aparate compacte , #aparate foto