Cea mai mica "insecta-drona" din lume (Video)

Duminica, 23 Februarie 2014, ora 18:364320 citiri
Cea mai mica "insecta-drona" din lume (Video)
Foto: Captura YouTube

Oamenii de stiinta olandezi au realizat cea mai mica "insecta-drona" din lume, o replica robotizata a unei libelule, ce are o "vedere" 3D.

Tehnologia ar putea revolutiona o multime de activitati, de la concerte la industria agricola. Mai mult, ea ar putea acorda si primul ajutor.

"Aceasta este DelFly Explorer, cea mai mica drona din lume, care poate bate din aripi si poate zbura, evitand obstacolele in mod independent", a explicat Guido Croon, unul dintre oamenii de stiinta care au pus bazele proiectului, informeaza MSN.com.

Cantarind mai putin de 20 de grame, adica echivalentul a patru coli de hartie A4, aceasta libelula robotizata ar urma sa fie utilizata in situatii in care alte drone mai grele ar putea crea situatii periculoase.

DelFly Explorer ar putea fi folosita si la filmarea unei multimi adunate la un concert sau la un eveniment sportiv.

Atunci cand bate din aripi, drona, care are o avengura a aripilor de 28 de centimetri, foloseste doua camere miniaturale de inalta rezolutie care reproduc vederea umana in 3D pentru a se orienta.

Imaginile sunt transmise unui computer de bord, care examineaza imprejurimile, si, prin intermediul unui algoritm special creat, transmite decizii instantaneu care permit robotului DelFly sa evite obstacolele.