Ce trebuie sa stii despre functiile cPanel din serviciul de gazduire web?

Advertorial
Marti, 17 Noiembrie 2020, ora 14:47
4184 citiri
Ce trebuie sa stii despre functiile cPanel din serviciul de gazduire web?

cPanel este cel mai popular panou de control utilizat in serviciile de gazduire web si prezinta o interfata grafica (GUI) bazata pe Linux, care este usor de utilizat si prin intermediul careia se pot configura toate functiile contului. Acesta a fost lansat pentru prima data in 1997 si a evoluat constant de-a lungul timpului, adaptandu-se mereu la cerintele de pe piata. Indiferent ca esti un utilizator incepator sau unul experimentat, in mod sigur vei aprecia functiile sale. cPanel ofera acces la numeroase operatiuni si este considerat mai interactiv decat Plesk. Iata ce configuratii poti sa faci in acesta!

Setarea un email personalizat

Emailul este unul dintre cele mai importante mijloace de comunicare din mediul online, astfel ca acesta nu trebuie sa lipseasca din afacerea ta. Totusi, utilizarea unei adrese gratuite nu te ajuta sa iti construiesti un brand personal. In schimb, ai nevoie de una cu numele de domeniu asociat serviciului de gazduire web. Aceasta iti formeaza o imagine profesionala in relatia cu clientii si poate fi utilizata pentru campaniile tale de marketing.

Modificarea fisierelor din File Manager

Sectiunea File Manager iti permite sa faci modificari rapide la fisierele website-ului. Accesul in aceasta zona nu necesita un cont FTP, ci este o interfata HTML mult mai simpla. Poti urca fisiere arhivate si sa le extragi in directorul dorit, sa le muti sau sa setezi permisiuni noi pentru ele.

Functia Softaculous Apps Installer

Aceasta functie din serviciul de gazduire web reprezinta o colectie de scripturi prin care pot fi instalate automat diferite aplicatii web, de tip open-source sau comerciale. Acest lucru se face in doar cateva click-uri, ceea ce inseamna ca tu vei putea economisi timp, deoarece nu mai este nevoie sa descarci manual software-ul, sa-l incarci pe server si sa creezi baza de date. Printre cele mai populare aplicatii se afla WordPress, Joomla Opencart si Magento. Pe langa acestea, ai disponibile inca aproximativ alte 300 de optiuni. Alegerea finala se face in functie de preferinte si nu sunt necesare modificari ale fisierelor FTP sau alte cunostinte tehnice.

Actualizarea versiunii PHP

In sectiunea software din panou, dispui de functia ''Select PHP Version''. Desi cel mai bine ar fi sa ai instalata ultima versiune, se poate alege si una dintre cele vechi. In momentul in care selectezi versiunea dorita, apasa pe ''Set as current'' si asteapta cateva minute pentru a salva modificarile pe serverul de gazduire web. Nu uita faptul ca versiunile PHP vin cu valori prestabilite de cand ti-ai creat contul si trebuie sa stii cum functioneaza acestea si ce rol au extensiile, pentru a putea face o configuratie reusita.

De ce este atat de important panoul de control in serviciul de gazduire web?

Desi n-ai nevoie de un panou de control pentru a avea un website functional, acesta pune la dispozitie instrumentele necesare pentru o administrare si o gestionare mai usoare a fisierelor. cPanel te ajuta sa-ti configurezi conturile de e-mail si CDN-urile, sa creezi subdomenii, sa efectuezi back-up inainte de orice modificare majora si multe altele. Astfel, este recomandat sa alegi un furnizor de hosting care ofera planuri cu acest beneficiu inclus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Rețeaua de socializare TikTok, operată de gigantul chinez ByteDance, și-a extins portofoliul în Europa prin lansarea aplicației TikTok Lite în Franța și Spania. Noua versiune promite o...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#Internet, #gazbuire web, #cpanel , #internet