Ce poate face noul Windows 10 pe piata calculatoarelor

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 09:074250 citiri
Ce poate face noul Windows 10 pe piata calculatoarelor
Foto: Digital Trends

Microsoft incearca sa recastige increderea utilizatorilor de Windows cu noua varianta a sistemului de operare, dupa esecul Windows 8.

Schimbarile pe care noua varianta le va aduce pe piata calculatoarelor pot fi unele importante. Astfel, vanzarile de calculatoare ar putea creste datorita Windows 10, apetenta oamenilor pentru noi computere putand fi explicata si de sezonul vacantei de iarna, scrie Digital Trends.

Deocamdata nu se cunosc prea multe detalii legate de pretul Windows 10, Microsoft promitand ca va oferi mai multe detalii la inceputul anului viitor.

Strategia aleasa pare a fi una total noua fata de trecut, utilizatorii asteptandu-se la un pret mai mic.

In prezent, calculatoarele nu mai domina piata, ele fiind inlocuite cu smartphone-uri si tablete. Marea provocare a celor de la Microsoft este sa incerce sa concureze cu sistemele de operare Android si iOS.

Din acest punct de vedere, Windows 10 are un viitor incert, iar evolutia lui nu poate fi usor anticipata.

Totusi, expertii in domeniu nu se asteapta la o crestere masiva a vanzarilor de calculatoare la nivel mondial datorita programului de operare Windows 10. Pretentiile iubitorilor de tehnologie s-au schimbat, iar Microsoft nu pare a putea face fata cu bine noului context.