Cat de usor este sa pari putred de bogat pe retelele sociale

Luni, 01 Aprilie 2019, ora 08:49
9158 citiri
Cat de usor este sa pari putred de bogat pe retelele sociale
Foto: Byron Denton/YouTube

Nu totul este ceea ce pare pe retelele sociale. Daca majoritatea utilizatorilor incearca sa prezinte in social media "cea mai buna versiune" a lor, unii merg pana acolo incat isi creeaza o identitate care nu are nimic de-a face cu realitatea.

Cat de usor este sa pretinzi ca esti, de exemplu, putred de bogat pe Instagram ne arata un tanar vlogger din Londra, Byron Denton, cunoscut pentru canalul de YouTube tbhbyron.

Timp de o saptamana, intr-un experiment lansat pe la sfarsitul lunii ianuarie, Denton a postat pe Instagram poze editate in care aparea in haine de la branduri de lux ca Balenciaga si Off-White, facand cumpararuri la Louis Vuitton sau calatorind cu avioane private, cam ce te astepti sa vezi pe contul celebritatilor sau al influencerilor.

Tanarul de 19 ani spune, pentru Business Insider, ca a ramas surprins sa vada cat de usor este sa-i faci pe oameni sa creada ca ceea ce vad pe Instagram este real.

Desi totul era o iluzie, creata cu ajutorul a doua aplicatii de editare foto - in medie, i-a luat doar 45 de minute sa creeze fiecare postare -, doar cativa utilizatori au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea pozelor.

Cei mai multi, inclusiv rudele si prietenii, au fost in schimb curiosi sa afle cum isi permite dintr-o data un astfel de stil de viata, intrebandu-se daca nu cumva a castigat la loto.

Denton spune ca numarul celor care ii urmaresc contul a crescut pe durata experimentului, pe masura ce posta poze care pareau sa infatiseze activitati tot mai extravagante, iar numarul comentariilor si al like-urilor a explodat.

Tanarul, pe care l-au inspirat pentru acest experiment alti youtuberi care le-au aratat oamenilor cat de inselatoare pot fi imaginile postate pe retele ca Instagram, sustine ca experienta l-a facut sa aiba suspiciuni in legatura succesul celor mai populari bloggeri si influenceri ai momentului, sa se intrebe daca nu cumva o parte dintre acestia si-au pacalit fanii pentru a ajunge in varf, obtinand nemeritat contracte banoase cu diverse branduri.

La sfarsitul experimentului, Denton le-a dezvaluit fanilor lui de pe YouTube adevarul. Reactiile au fost in general pozitive, spune el, iar unii chiar l-au rugat sa le editeze si lor pozele, astfel incat sa-i faca sa para bogati.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#cont fals Instagram, #poze false retele sociale , #retele sociale
Comentarii