Casa viitorului, locul uimitor in care tehnologia ne va usura viata (Galerie foto)

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 21:43
19845 citiri
Casa viitorului, locul uimitor in care tehnologia ne va usura viata (Galerie foto)
Foto: The Telegraph

In 2025, casele vor avea frigidere care se aprovizioneaza singure, bucataria va fi dotata cu bucatari virtuali care ne vor ajuta sa pregatim masa, iar masina de spalat rufe va afisa un sifonier virtual din care vom alege hainele si care ne va sugera chiar tinute asortate sau haine in functie de vremea de afara.

Cercetatorii GE si-au imaginat imbunatatirile tehnologice care vor schimba modul in care traim si felul in care vor arata casele noastre peste nu mai mult de 12 ani.

"Vorbim de inovatia bazata pe realitatea care va fi posibila in urmatorul deceniu", a afirmat Lou Lenzi, general manager al diviziei GE Appliances. El spune ca proiectul denumit Casa anului 2025 exploreaza punctele comune dintre societate, cultura si tehnologie si viata de zi cu zi.

"Am conceptualizat modul in care familiile vor pregati masa, vor spala rufele si vor interactiona cu informatiile in urmatorii 12 ani", a adaugat acesta.

Lenzi subliniaza ca printre tendintele centrale se afla suprimarea electrocasnicelor cu o singura functie, livrarea automatizata a alimentelor si aparatele biometrice de dozare a medicamentelor care asigura o mai mare independenta consumatorilor mai in varsta.

Ce poate face Casa viitorului

Robinetul inteligent asigura nu doar apa filtrata, ci si gheata si apa carbogazoasa, vitamine si diverse alte bauturi. Prin simpla atingere a robinetului, senzorul de hidratare integrat va arata cat de hidratat sunteti.

In plus, tocatorul joaca si rolul de capac de vase, iar despartitoarele de plasa glisante din zona de pregatire pastreaza alimentele la rece si la indemana.

Cu masina de spalat vase integrata in chiuveta, spalati incarcaturi mici in doar 5 minute. Senzorii integrati din chiuveta va avertizeaza in momentul detectarii substantelor chimice sau bacteriilor in alimente, astfel incat puteti spala alimentele pana cand primiti mesajul ca au disparut toti factorii contaminanti.

In Casa viitorului poti transforma usor dispozitivul de tocare a resturilor alimentare in aparat de compostare si poti crea astfel pastile de compost.

In plus, poti monitoriza gatitul prin intermediul smartphone-ului.

In Casa viitorului, imbunatatirile aduse tehnologiei de recunoastere vocala, detectare a miscarii si a fetelor vor crea simulari "umane" de experti in domenii precum gatitul.

Senzorii din electrocasnicele de bucatarie, precum si instructorii de gatit virtuali va vor oferi indrumari in functie de competentele si interesele pe care le manifestati, astfel incat mesele sa iasa perfect de fiecare data.

Prietenii si familia se pot bucura chiar si de experiente alaturi de maestri bucatari celebri cu ajutorul dublurii unor faimosi bucatari care dau instructiuni, transformand lectia intr-o reala petrecere.

Masina de spalat rufe mai afiseaza si un sifonier virtual din care poti alege articole de imbracaminte, sugerandu-ti chiar tinute asortate sau haine in functie de vremea de afara. Va puteti chiar planifica toata garderoba pentru intreaga saptamana.

Nu mai trebuie sa tineti minte ce medicamente trebuie sa luati atunci cand locuiti in Casa anului 2025 de la GE. Trebuie doar sa atingeti oglinda cu mana, iar dozatorul medical va citeste semnele vitale si stabileste cate medicamente trebuie sa luati in ziua respectiva. Aparatul combina, proceseaza si dozeaza medicamentele in forma lichida. Cartusele de medicamente pot fi reincarcate cu usurinta.

Cand locuiti in Casa anului 2025, nu mai trebuie sa mergeti cu masina pana la centrul comercial sau la magazinul alimentar. Veti putea face cumparaturi de oriunde cautand doar pe propriul dispozitiv inteligent pentru shopping.

Alimentele va vor fi apoi livrate direct in fata usii, chiar si atunci cand sunteti plecat de acasa. Un dispozitiv instalat in fata casei pastreaza produsele la rece sau la cald pana cand va intoarceti. Recipientele se conecteaza usor la frigider, iar recipientele goale sunt colectate pentru reutilizare.

C.P.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#tehnologie casa viitorului, #casa viitorului GE, #tehnologii casa, #tehnologii locuinta, #evolutie tehnologie casa , #tehnologie