Care sunt cele mai toxice telefoane mobile

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 13:27
7292 citiri
Care sunt cele mai toxice telefoane mobile
Foto: thecompliancecenter.com

Cei care si-au cumparat noul iPhone 5 pot rasufla usurati, deoarece este unul dintre telefoanele cu cel mai mic nivel de toxicitate.

Potrivit unui studiu realizat de Centrul Ecologic din Michigan, Statele Unite, dispozitivul de la Apple ocupa locul cinci in acest clasament, inaintea competitorului Samsung Galaxy S3, care se afla pe pozitia a noua.

In categoria celor mai ecologice telefoane mai intra iPhone 4S, LG Remarq si doua dispozitive de la Samsung, Captivate si Evergreen, noteaza webmd.com.

Cu toate acestea, niciun telefon nu este 100% ecologic, sustine Jeff Gearhart, directorul de cercetare al institutului, care a tinut sa sublinieze ca fiecare dispozitiv testat contine un anume nivel de brom, clor, plumb, cadmiu sau mercur.

"Vrem sa aducem la cunostinta publicului larg ca aceste produse electronice contin elemente periculoase", a subliniat Jeff Gearhart.

Potrivit studiului, cele mai toxice telefoane sunt Treo 750 si m125 de la Pal, Blackberry Storm 9530, Nokia N95 si Motorola MOTO W233 Renew. Insa cel mai putin ecologic este iPhone 2G, primul smartphone din serie, produs de Apple in 2007.

"Concluzia este ca telefoanele mobile continua sa fie toxice si sa contina substante chimice cu factor de risc, dar situatia este in curs de ameliorare", a completat Jeff Gearhart.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#iPhone5 toxic, #Samsung Galaxy S3 toxic, #telefoane toxice, #telefoane ecologice , #telefoane mobile