BlackBerry se tine tare: Cum vrea sa rivalizeze cu Apple si Samsung

Marti, 13 Mai 2014, ora 10:53
2592 citiri
BlackBerry se tine tare: Cum vrea sa rivalizeze cu Apple si Samsung
Foto: BlackBerry

Canadienii de la BlackBerry au lansat un telefon ieftin, destinat clientilor din Indonezia, una dintre putinele piete in care se mai bucura de un oarecare succes.

Smartphone-ul se numeste Z3 Jakarta Edition, va ajunge in magazine pe 15 mai si va costa 2,2 milioane de rupii indoneziene, adica 191 de dolari, informeaza BBC News.

Mai mult, este primul produs lansat dupa ce John Chen a fost numit director executiv al companiei.

BlackBerry s-a bucurat de un succes urias in anii trecuti, insa in ultima vreme nu a facut fata rivalilor Apple si Samsung. Cu toate acestea, Indonezia a ramas o piata-cheie pentru dispozitivele sale, relateaza sursa citata.

"De la procesul de creare la livrare, telefonul a fost realizat special pentru clientii nostri indonezieni", a precizat Chen intr-o declaratie oficiala.

Potrivit companiei, Z3 Jakarta Edition este dotat cu aplicatii locale, iar continutul este axat pe informatiile din aceasta tara.

In februarie, BlackBerry a anuntat pierderi in valoare de 5,9 miliarde de dolari pentru anul fiscal anterior.

Totusi, situatia pare sa se redreseze, avand in vedere ca in primul trimestru din 2014 pierderile au totalizat doar 423 milioane de dolari, fata de 4,4 miliarde de dolari in ultimele trei luni din 2013.

Chen este convins ca firma "se va reintoarce la crestere si profitabilitate".

Veste trista pentru fanii smartphone-urilor BlackBerry - ce intentii are compania

Un test important

Totusi, sursele citate de Tech 2 sustin ca Z3 va ajunge si in alte tari, una dintre ele fiind India, unde va intra in competitie directa cu Nokia Lumia 630 si Moto G.

"Daca acest dispozitiv ii va ajuta sa creasca, incet dar sigur, atunci poate fi considerat un succes", a spus Ryan Lai, analist la firma de consultanta IDC.

In urma cu doar doi ani, firma canadiana detinea 40% din piata din Indonezia si a vandut 600.000 de telefoane in fiecare trimestru din 2013.

Totusi, in 2014 au inceput problemele, avand in vedere ca a lansat un smartphone premium, BlackBerry 10, intr-o tara in care o mare parte din populatia traieste si cu 2 dolari pe zi.

In cosecinta, cota de piata a scazut la 4%, iar compania a reusit sa livreze doar 100.000 de unitati pe trimestru, conform IDC.

In prezent, Indonezia este dominata de Samsung, care vinde unul din trei telefoane in cea mai mare economie din Asia de Sud, insa ramane o piata-cheie pentru canadieni.

Comparativ, BlackBerry avea o cota de 3,1% in SUA, sub Windows Phone (3,2%).

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#BlackBerry smartphone noua, #BlackBerry smartphone Indonezia, #telefon nou Blackberry , #blackberry