BlackBerry renunta la ideea vanzarii dar schimba directorul

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 23:51
1404 citiri
BlackBerry renunta la ideea vanzarii dar schimba directorul

Grupul canadian BlackBerry a renuntat la planul care prevedea vanzarea companiei optand, insa, pentru o majorare de capital in valoare de un miliard de dolari, a anuntat luni producatorul canadian de smartphones, transmite AFP.

Imediat dupa acest anunt, in cursul tranzactiilor electronice care preced deschiderea bursei de la New York, actiunile BlackBerry au scazut cu 19% pana la 6,33 dolari pe actiune, in conditiile in care vineri evoluau deasupra pragului de opt dolari.

La finele lunii septembrie, fondul de investitii Fairfax Financial Holdings, cel mai mare actionar la BlackBerry cu o participatie de 10%, a lansat o oferta de preluare pentru intreaga companie la un pret de 9 dolari pe actiune. Aceasta oferta, care evalua BlackBerry la 4,7 miliarde de dolari, a expirat luni.

BlackBerry a anuntat luni ca a renuntat la ideea vanzarii, optand in schimb pentru o majorare de capital care se va realiza prin plasarea de obligatiuni care pot fi convertibile in actiuni la un pret de 10 dolari pe actiune.

Fairfax Financial Holdings ar urma sa cumpere obligatiuni in valoare de pana la 250 milioane de dolari. De asemenea, compania a informat ca directorul sau general Thorsten Heins va demisiona urmand sa fie inlocuit cu John Chen, fostul director de la compania de software Sybase, pe care SAP a achizitionat-o in 2010.

BlackBerry, odata lider pe piata smartphone-rilor, nu a reusit sa atraga atentia consumatorilor in ultimii ani. De exemplu, in lunile iulie, august si septembrie anul curent BlackBerry a vandut 3,7 milioane smartphones in timp ce Apple a vandut noua milioane de telefoane numai in primele trei zile de la lansarea modelelor iPhone 5s si 5c.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#BlackBerry renunta vanzare, #BlackBerry schimbare director , #blackberry