Batalia celor mai tari smartphone-uri: iPhone 5C si Nexus 5 (Video)

Duminica, 10 Noiembrie 2013, ora 08:55
4758 citiri
Batalia celor mai tari smartphone-uri: iPhone 5C si Nexus 5 (Video)
Foto: Tech Fruit

Odata cu lansarea recenta a smartphone-ului Nexus 5 al companiei Google, realizat in colaborare cu LG, analistii au facut comparatia cu un alt model aparut recent pe piata, iPhone 5C al celor de la Apple.

Utilizatorii au avut parte de foarte multe lansari de smartphone-uri in ultima vreme, in consecinta ei studiaza cu atentie performantele tehnice, inainte de a se hotari asupra unui model, potrivit Tech Fruit.

Va prezentam mai jos o comparatie a principalelor caracteristici ale celor doua telefoane mobile, iPhone 5C si Nexus 5.

Ecran

iPhone 5C dispune de un ecran de 4 inchi, cu tehnologia "retina display", o rezolutie de 640 x 1.136 pixeli. In aceasta privinta, Nexus 5 este mai bun, el avand un display de 5 inchi cu o rezolutie 1.920 x 1.080 full HD. Totusi, in cadrul unor teste individuale, telefonul de la Apple a inregistrat o claritate mai ridicata a imaginilor, deoarece are o densitate mai mare de pixeli per inch.

Procesor

iPhone 5C este dotat cu un procesor dual-core de 1,3 GHz, tip A6, pe cand Nexus 5 are unul quad-core de 2,26 GHz tip Qualcomm Snapdragon, mai puternic. La acest capitol, telefonul Google iese in avataj clar, avand in vedere ca ar trebui sa fie de aproape dua ori mai rapid si mai performant decat cel de la Apple.

Camera foto

iPhone 5 C obtine un punct in plus, avand in vedere are o camera foto principala de 8MP si a doua de 1,9 MP, pe cand Nexus 5 prezinta o camera de 8 MP si cealalta de 1,3 MP.

Capacitate de stocare

Atat iPhone 5C, cat si Nexus 5, vine in doua variante, una de 16 GB si alta de 32 GB. Aceasta memorie poate fi folosita pentru a stoca imagini, muzica, video si fisiere.

Sistem de operare

iPhone 5C ruleaza cu sistemul de operare iOS 7, iar Nexus 5 cu Android 4.4 KitKat. Datorita design-ului mai atractiv si a aplicatiilor diverse si specifice, telefonul de la Apple castiga in aceasta privinta.

Pret

Nexus 5 este cu mai ieftin cu 170 de lire sterline ca iPhone 5C, care costa 469 de lire, insa cei care vor sa dea putini bani pentru un telefon nu ar trebui sa ia in considerare pe niciunul dintre ele.

Concluzie

Ambele telefoane sunt grozave si au unele dintre cele mai bune functii de pe piata, insa utilizatorul trebuie sa se gandeasca bine exact ce vrea inainte sa cumpere unul dintre cele doua dispozitive.

Daca isi doreste un smartphone cu ecran mare, foarte performant, pe care sa se joace, atunci Nexus este cel potrivit. Insa daca vrei unul usor de folosit, cu cele mai noi si mai bune aplicatii, atunci iPhone 5C este pariul castigator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#comparatie iPhone 5C Nexus 5, #Apple iPhone Google Nexus, #smartphone top iPhone Nexus, #caracteristici iPhone 5C Nexus 5 , #smartphone