Barbie in era tehnologiei: locuieste intr-o casa inteligenta si are propria drona

Duminica, 28 Februarie 2016, ora 12:56
11051 citiri
Barbie in era tehnologiei: locuieste intr-o casa inteligenta si are propria drona
Foto: Mattel

Casele inteligente sunt inca departe de a fi comune, cel putin in lumea reala. Papusa Barbie, in schimb, tine pasul cu timpurile moderne si s-a mutat de curand intr-o locuinta intesata cu tehnologie.

Producatorul de jucarii Mattel a prezentat la inceputul acestei luni, la Targul International de Jucarii din New York, o noua versiune a "casei de vis" a papusii, potrivit Mashable.

Noua casa a lui Barbie este la fel de colorata ca intotdeauna. De asemenea, similar cu alte modele, este prevazuta cu un lift interior. Diferenta este, de aceasta data, ca liftul poate fi controlat printr-o aplicatie.

Casa se conecteaza la reteaua Wi-Fi si raspunde la comenzi vocale. Astfel, cu ajutorul aplicatiei dedicate, copiii ii pot cere sa aprinda sau sa ajusteze luminile, sa dea drumul la cuptorul din plastic sau sa cheme liftul. Ori ii pot spune sa pregateasca atmosfera de petrecere, iar casa se va trasforma intr-un club, cu tobogan in loc de scari.

Pe langa comenzile vocale, luminile pot fi controlate printr-un buton incorporat in podeaua fiecarei camere. Apasand acel buton, zona respectiva se "trezeste" si se pregateste de joaca.

Casuta, care care costa 299 de dolari, completeaza linia de produse Hello Barbie, un model introdus recent de Mattel. Hello Barbie este o papusa interactiva asemanatoare asistentului vocal al dispozitivelor Apple, Siri, care poate purta conversatii cu cei mici.

Lansarea sa a starnit insa controverse dupa ce specialistii in securitate au avertizat ca jucaria poate fi folosita de hackeri pentru a-i spiona pe copii.

O femeie moderna intr-o lume moderna, Barbie a primit anul acesta si o drona-hoverboard cu care poate zbura. Dispozitivul este controlat cu ajutorul unei telecomenzi si costa 60 de dolari.

Foto: captura Mashable

Schimbarile din lumea lui Barbie oglindesc realitatea si idealurile actuale, scrie The Atlantic.

Casele de papusi le sunt prezentate copiilor ca locuinte ideale si proiecteaza aspiratii populare, spune Lynn Spigel, profesor la Universitatea Northwestern din Evanston, Illinois.

Necesitatea de a redefini brandul Barbie vine pe fondul declinului vanzarilor inregistrat de Mattel in ultimii ani. Insa eforturile recente privind renuntarea la stereotipul feminin promovat in mod traditional si reprezentarea mai fidela a societatii in modelele sale au dus deja la o neasteptata crestere a vanzarilor la sfarsitul anului trecut, potrivit Reuters.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Barbie casa inteligenta, #jucarii tehnologie , #tehnologie