Au aparut drogurile digitale

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 12:24
4541 citiri
Au aparut drogurile digitale
Foto: rhythmism.com

Drogurile naturale sau sintetice au un nou adversar pe langa autoritatile care lupta impotriva lor. Mai nou, scolile si expertii in droguri avertizeaza ca noul pericol la care sunt supusi copiii sunt drogurile digitale.

Acestea au atras atentia dupa ce trei elevi americani care au fost dusi in biroul directorului pentru ca pareau sa fie sub influenta unor substante au recunoscut ca au incercat ceva numit "i-doser", informeaza NewsOk.

Pentru a simti efectele unui i-doser nu e nevoie decat de cateva sunete descarcate de pe Internet si casti la care sa fie ascultate. Sunetele aduc o stare de euforie dupa ce combinatia din fiecare ureche creeaza un ritm binaural care modifica undele creierului.

Studiile au aratat ca ritmurile binaurale nu afecteaza creierul din punct de vedere chimic, dar autoritatile se tem ca acestea ar putea sa ii determine pe tineri sa incerce si droguri adevarate.

Unele sunete de acest gen se gasesc chiar si pe Youtube, iar tinerii deja posteaza pe site reactiile pe care le au cand asculta asa ceva. Exista, insa, si sunete mai puternice care pot crea dependenta, dar nu sunt gratuite. Efectele acestora ar fi aceleasi ca cele ale marijuanei, cocainei, opiumului sau ale cactusului peyote.

Psihologii nu considera totusi ca acestea ar fi periculoase pentru copii si spun ca sunt folosite pentru tratarea starilor de anxietate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#droguri digitale, #i doser, #unde creier euforie , #stiri it
Comentarii
Poza DECEBALUS
DECEBALUS
rank 5
Asa-zisele "droguri digitale" au aparut de mult