Atacul cibernetic global a fost dezbatut la reuniunea G7: Ce s-a decis

Sambata, 13 Mai 2017, ora 19:45
4232 citiri
Atacul cibernetic global a fost dezbatut la reuniunea G7: Ce s-a decis
Foto: Arhiva Pixabay

Ministrii Finantelor din tarile membre ale Grupului Celor Sapte (G7) s-au angajat, sambata, sa poarte o lupta comuna impotriva amenintarii tot mai puternice a atacurilor cibernetice internationale, se arata in comunicatul comun al acestei reuniuni de la Bari, in Italia.

Un val de atacuri informatice, unele cu un "ransomware", un virus care blocheaza computerele pana la plata unei rascumparari, a vizat zeci de tari in intreaga lume.

"Noi recunoastem ca aceste incidente cibernetice reprezinta o amenintare tot mai mare la adresa economiilor noastre si ca o politica de raspuns adecvata in ansamblul economiei este necesara", se arata in proiectul comunicatului, consultat de Reuters.

Textul indeamna la actiuni concertate intre statele membre in vederea reperarii rapide a vulnerabilitatilor sistemului financiar si insista asupra importantei masurilor eficiente de evaluare a securitatii cibernetice a intreprinderilor financiare la nivel de sector.

Iata ce stim pana acum despre cel mai mare atac de tip ransomware din istorie care a afectat si Romania, fiind vizate MAE roman si Uzina Dacia.

Citeste mai multe informatii despre acest atac:

Textul urmeaza sa fie aprobat de catre ministrii Finantelor si sefii bancilor centrale si sa fie publicat sambata.

Statele membre G7 afirma totodata ca vor sa utilizeze toate instrumentele bugetare, structurale si monetare pe care le au la dispozitie in vederea accelerarii cresterii economice.

Cum a influentat Trump reuniunea

In proiectul de comunicat se insista asupra necesitatii recurgerii la politici bugetare in vederea crearii de locuri de munca si a mentinerii in acelasi timp a deficitului public intr-o marja suportabila, iar politicile monetare este necesar sa sustina activitatea economica, fara sa alimenteze inflatia.

"Noi ne reafirmam angajamentele cu privire la nivelul ratei de schimb existente la nivelul G7 in vederea stabilirii nivelurilor pietelor si ne angajam sa ne concentram strans asupra interventiilor efectuate pe pietele de schimb", se arata in proiectul comunicatului.

"Reafirmam ca politicile noastre bugetare si monetare au fost si vor ramane dictate de realizarea obiectivelor noastre respective, prin utilizarea unor instrumente nationale, si ca nu vom servi rate de schimb in scopul concurentei", se adauga in text, care insista asupra importantei opririi deprecierilor speculative.

Spre deosebire de comunicatul G7 de anul trecut, liderii financiari reuniti la Bari nu au inclus in pozitia lor comuna liberul schimb si respingerea protectionismului.

Aceasta diferenta demonstreaza ca pozitia Statelor Unite a influentat reuniunea, in contextul in care Donald Trump este tentat de o repliere a tarii sale si afiseaza o atitudine dispretuitoare fata de acordurile de liber-schimb.

Trump, comertul liber si ce trebuie sa se intample acum

Ministrii G7 urmeaza sa reia pozitia adoptata de G20 in martie, la Baden Baden, potrivit careia se va "actiona in vederea consolidarii contributiei economiilor noastre la comert".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#atac cibernetic G7 securitate digitala , #atac cibernetic
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
carameaua si pistilul o sa fie discutate la sedinta tribunalului