Aplicatie inedita prin care pot fi "parati" stapanii de caini care lasa mizerie pe strada

Miercuri, 16 Septembrie 2015, ora 11:07
3545 citiri
Aplicatie inedita prin care pot fi "parati" stapanii de caini care lasa mizerie pe strada
Foto: Arhiva Ziare.com

Intr-un oras din Japonia, cei care nu strang dupa cainii lor sunt considerati inamici publici. Acestia pot fi "parati" cu ajutorul unei aplicatii de pe telefonul mobil.

Masura implementata in orasul Izumisano, din Osaka, vine dupa ani buni in care s-a incercat rezolvarea problemei pe diferite cai, inclusiv cu amenzi sau taxe pentru proprietarii indisciplinati de caini, relateaza BBC.

Astfel, localnicii sunt invitati sa posteze fotografii si informatii despre cei care nu dau doi bani pe curatenia orasului. Cu ajutorul coordonatelor GPS, se creeaza o harta interactiva, online cu locurile murdare din oras.

Ce patesc spaniolii care nu curata dupa cainii lor, in parc

Nu inseamna ca cineva va merge imediat sa curete locul, insa autoritatile vor sti astfel care sunt zonele-problema, urmand ca acestea sa amendeze patrulele special formate, care includ si oameni care trebuie sa curete trotuarele si care nu isi fac treaba.

Aplicatia e de folos si in alte probleme; pot fi raportate strazile care au nevoie de reparatii.

De cand aplicatia a fost data in folosinta, oamenii s-au oprit insa doar asupra strazilor, ignorand cainii si pe stapanii lor.

A.S.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#aplicatie stapani nu strang dupa caini, #stapani nu strang caini pedepse, #Japonia stapani caini legislatie , #iphone