Android - Advertising-ul consuma bateria

Joi, 22 Martie 2012, ora 07:39
4051 citiri
Android - Advertising-ul consuma bateria
Foto: Webnews

Specialistii din cadrul Purdue University, in colaborare cu Microsoft, au efectuat masuratori specifice, relevand faptul ca advertising-ul consuma in mod exagerat bateriile dispozitivelor Android.

Rezultatele studiului sunt mai mult decat graitoare: 75% din consum este cauzat de advertising si functiile corelate acestuia, in timp ce pentru utilizarea aplicatiilor, consumul este deosebit de scazut, relateaza Webnews.

Masuratorile au fost efectuate cu ajutorul unui instrument denumit EProf, in masura sa analizeze variatia consumurilor energetice la nivelul dispozitivelor smartphone bazate pe sistemul de operare Android, in ipostaze diverse de utilizare.

In acest context, toate aplicatiile dotate cu anunturi promotionale ofera anumite avantaje vizand pretul de achizitie, dar cantaresc greu la capitolul consumului energetic, diminuand in mod substantial autonomia dispozitivului.

Potrivit sursei citate, masuratorile nu au fost insa efectuate cu intentia de a critica sistemul de operare sau aplicatiile in sine, ci au drept obiectiv punerea la punct a unui instrument care sa permita optimizarea consumurilor pe viitor.

Mai mult decat atat: Android nu pare sa poarte mare vina in chestiunea consumurilor legate de advertising, ci pur si simplu functia in sine a fost dezvoltata fara sa se fi acordat o atentie deosebita acestui neajuns, iar daca lucrurile ar putea fi remediate, EProf se declara gata sa intervina si la nivelul platformei Windows Phone, subliniaza sursa.

Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Centrul de cercetare economică și de afaceri din Londra anunța, anul trecut, că China va avea într-adevăr cea mai mare economie a lumii, dar există o alță țară care amenință...
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
#Android advertising consuma bateria, #consum baterie Android , #android