Adevarul despre "uimitoarele" televizoare 4K: Isi merita banii?

Vineri, 09 Ianuarie 2015, ora 11:1911382 citiri
Adevarul despre "uimitoarele" televizoare 4K: Isi merita banii?
Foto: Captura YouTube

Televizoarele 4K, care au o rezolutie de patru ori mai mare decat cea Full HD, au luat ochii multora, insa merita sa dai peste 3.000 de dolari pe astfel de produse?

La evenimentul CES 2015, ele au fost vedetele, arata Business Insider.

Companiile s-au intrecut sa prezinte televizoare cu tehnologii cat mai sofisticate, incercand sa upgradeze calitatea imaginii pentru cei care stau pe canapea si butoneaza telecomanda.

Iar unele beneficiaza chiar si de ecran curbat.

Fii cu ochii pe primul televizor OLED 4K cu ecran curbat

Insa jurnalistul publicatiei americane citate sustine ca aceste produse nu isi merita banii.

4K inseamna Ultra High Definition (UHD), adica o rezolutie de patru ori mai mare decat cea regasita in cazul display-urilor Full HD (1.080 de pixeli).

Desi tehnologia ofera o calitate mai buna a imaginii fata de cea anterioara, diferenta nu este atat de mare incat sa justifice dublarea pretului.

De exemplu, pe Amazon, un televizor Samsung de 65 inchi cu tehnologie 4K TV se vinde cu 3.200 de dolari, in timp ce unul HD cu aceeasi diagonala este de doua ori mai ieftin (1.427 dolari).

"Daca vreti sa dati de doua ori mai mult pe un televizor nou 4K, sunteti invitatii mei. Insa eu nu ma voi alatura voua. Televizorul meu HD are cativa ani si ma astept sa ma folosesc de el cel putin inca un deceniu", a comentat jurnalistul de la Business Insider.

De asemenea, acesta considera ca ecranele curbate mai rau incurca telespectatorii, deoarece "nu ofera niciun avantaj notabil", cu exceptia cazului in care "persoana va nimeri cu privirea exact in punctul de focalizare al ecranului curbat, astfel ca va beneficia de o experienta putin mai buna".

Cel mai probabil, 4K va castiga teren in urmatorii ani, cand vor fi filmate documentare, videoclipuri si alte materiale video in UHD, astfel incat sa justifice redarea lor pe un astfel de televizor.

Comentarii