Actiunile BlackBerry, in cadere libera

Marti, 05 Iunie 2012, ora 09:41
1621 citiri
Actiunile BlackBerry, in cadere libera
Foto: Arhiva

Actiunile companiei Research in Motion (RIM), fabricantul canadian al telefonului inteligent BlackBerry, au pierdut luni la inchiderea Bursei din Toronto, 6,09 la suta, mentinandu-se cu greu peste pragul de 10 dolari.

Potrivit Business Week, pe Wall Street, actiunile RIM au coborat la Nasdaq la 9,66 dolari, in scadere cu 5,85 la suta.

Aflate la cel mai scazut nivel incepand din 2003, titlurile RIM au inregistrat mai multe zile de declin total de aproape 15% dupa anuntul privind eventuale pierderi pe primele trei luni ale exercitiului fiscal 2012-2013.

Compania a anuntat ca intentioneaza sa scada cheltuielile cu aproape un miliard de dolari, pana la sfarsitul anului viitor, printre metode aflandu-se si reducerile de personal.

RIM a solicitat ajutorul bancilor JPMorgan Chase si RBC Capital Markets in vederea evaluarii optiunilor strategice, demers interpretat de numerosi experti drept preludiul unei vanzari a intreprinderii, incapabila sa faca fata concurentilor sai, printre care Apple si sistemul Android al Google.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#BlackBerry actiuni bursa, #probleme BlackBerry companie, #BlackBerry fabricant , #blackberry