Microsoft ar putea face a doua cea mai mare achizitie din istoria sa: 16 miliarde dolari

Luni, 12 Aprilie 2021, ora 08:41
3231 citiri
Microsoft ar putea face a doua cea mai mare achizitie din istoria sa: 16 miliarde dolari
Microsoft/Pixabay

Compania Microsoft este in discutii pentru a cumpara cu 16 miliarde dolari compania Nuance Communications, cea care a pus bazele tehnologiei cu care a fost dezvoltat asistentul vocal Siri al Apple.

Informatia a fost relatata de Bloomberg, dar cele doua companii nu au confirmat-o. Cea mai mare achizitie a Microsoft a fost in 2016, cand compania a cumparat LinkedIn, cu 27 miliarde dolari.

Sursele spun ca un anunt va fi facut zilele acestea. Pretul oferit de Microsoft este cu 23% mai mare decat pretul actiunilor Nuance de vineri.

Nuance activeaza in domenii precum "artificial intelligence" si "speech recognition technology" si are o valoare de piata de 13 miliarde dolari. Compania a avut venituri de aproape 1,5 miliarde dolari in anul fiscal precedent si venituri nete de 91 milioane dolari. Cu un an inainte avusese pierderi de 217 milioane dolari.

Microsoft si Nuance colaboreaza din 2019 in domenii precum telemedicina. Microsoft are o valoare de piata de peste 1.900 miliarde dolari si are in plan mai multe achizitii mari.

Sursele spun ca tranzactia va fi anuntata in aceste zile, insa exista o posibilitate ca intelegerea sa pice.

Nuance are sediul in Burlington, Massachusetts si a fost unul dintre pionierii care au dezvoltat soft-uri de inteligenta artificiala pentru recunoastere vocala, iar tehnologia sa a fost folosita pentru a construi raspunsurile pe care le dadea asistentul vocal Siri al Apple.

Sistemele de recunoastere vocala ale Nuance sunt folosite in mai multe industrii, dar compania si-a vazut veniturile scazand in ultimii ani si incearca sa se orienteze doar in cateva domenii unde perspectivele sunt mai promitatoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Microsoft, #companie, #achizitie, #computere , #stiri it