A fost inventat airbagul pentru telefon. Vezi cum functioneaza

Luni, 02 Iulie 2018, ora 08:46
7561 citiri
A fost inventat airbagul pentru telefon. Vezi cum functioneaza
Foto: Pre-View Online

Exista pe piata o multime de carcase pentru protejarea telefoanelor, dar acestea sunt de obicei mari si greoaie, deci mai putin practice pentru un dispozitiv pe care il tii de obicei in buzunar.

Philip Frenzel, un student din Germania, a gasit o potentiala solutie la aceasta problema: airbagul pentru telefon. Dispozitivul inventat de Frenzel, pentru care tanarul a solicitat si un brevet, este mai exact o carcasa subtire si eleganta prevazuta cu senzori care "simt" atunci cand telefonul este in cadere libera si activeaza opt "picioruse" flexibile dispuse doua cate doua in colturi, scrie Business Insider.

Astfel, telefonul va ricosa atunci cand va atinge pamantul, impactul fiind amortizat. Odata ce iti recuperezi telefonul, poti plia piciorusele inapoi in interiorul carcasei.

Solutia pare potrivita pentru situatiile in care telefonul cade pe suprafete plane, insa nu prea ar functiona in cazul in care acesta se loveste de o margine ascutita sau de orice suprafata denivelata.

Cu toate acestea, tanarul de 25 de ani, care este student la Universitatea din Aalen, Stuttgart, a fost premiat de Societatea Germana de Electromecanica pentru creatia sa, aflata momentan in faza de prototip.

Carcasa inspirata din airbagurile masinilor este incununarea a patru ani de munca pentru crearea unei protectii eficiente a telefoanelor. Acum Frenzel a lansat o companie in vederea comercializarii carcasei, pe care spera sa o transpuna in realitate cu ajutorul unei campanii de crowdfunding, care va fi demarata in curand pe Kickstarter.

Vezi mai jos cum functioneaza:

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#airbag telefon, #carcasa protectie smartpone , #smartphone
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Al naibii neamt... ce i-a dat prin cap? Si inca de mic!