5 tehnici pentru o campanie de promovare Google Adwords profesionala

Advertorial
Joi, 21 Decembrie 2017, ora 12:49
16275 citiri
5 tehnici pentru o campanie de promovare Google Adwords profesionala
Foto: CC0 Creative Commons

Google Adwords este un serviciu esential pentru oricine isi doreste ca afacerea pe care o conduce sa aiba succes nu doar in offline, ci si in mediul online.

O astfel de campanie reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de promovare a website-ului tau, fie ca este de prezentare sau magazin online, intrucat te ajuta sa ajungi pe primele pozitii din rezultatele Google, sa imbunatatesti vizibilitatea companiei in randul potentialilor clienti si, totodata, sa aduci rapid vizitatori targetati din Google direct pe site.

Totusi, pentru a reusi toate aceste lucruri, trebuie sa ai in vedere respectarea catorva tehnici extrem de importante pentru o campanie de promovare Google Adwords profesionala.

In acest articol poti descoperi care sunt acestea si cum influenteaza ele rezultatele la care aspiri.

Afla care sunt cele 5 tehnici pentru o campanie Google Adwords profesionala:

1. Stabilirea unui obiectiv clar al campaniei

Una dintre cele mai importante tehnici pentru o campanie Google Adwords este aceea de a stabili scopul precis al acesteia pentru site-ul tau.

In general, obiectivele unei astfel de campanii sunt fie de a obtine cat mai multi vizitatori relevanti, deci de a creste vanzarile, fie de a obtine o cat mai buna vizibilitate a brand-ului sau, altfel spus, o crestere a notorietatii website-ului/afacerii.

Astfel, avand in vedere faptul ca rezultatele acestor obiective sunt analizate si masurate in moduri diferite, este esential sa stabilesti de la bun inceput un scop clar al campaniei, dar si cum vei masura rezultatele finale ale acesteia.

2. Definirea publicului-tinta / audientei site-ului

Atunci cand realizezi o campanie de promovare Google Adwords profesionala este necesar sa stii cine este audienta careia te adresezi.

Aceasta tehnica este importanta pentru ca in acest mod vei reusi sa creezi anunturi care sa atraga atentia publicului-tinta, care sa creasca interesul potentialilor clienti si care sa ii convinga pe acestia ca isi doresc si au nevoie de serviciul sau produsul pe care il oferi.

Cu alte cuvinte, daca vei stii cui te adresezi, vei putea sa determini audienta sa ia masuri favorabile cumpararii, dar si sa revina pe site-ul tau.

3. Utilizarea cuvintelor-cheie negative

Utilizarea de cuvinte-cheie negative reprezinta o alta tehnica esentiala pentru o astfel de campanie.

Practic, cu ajutorul acestora poti exclude anumiti termeni de cautare si te poti axa doar pe cuvintele-cheie importante pentru clientii tai.

Mai exact, aceasta tehnica va asigura, printr-o directionare eficienta, afisarea anunturilor doar pentru utilizatorii interesati si va spori rentabilitatea campaniei Google Adwords.

De asemenea, aceasta conduce la un trafic de o calitate mai buna, intrucat pe site-ul tau vor ajunge doar vizitatori relevanti, care sunt cu adevarat interesati de achizitionarea produselor sau serviciilor pe care le oferi.

4. Folosirea anunturilor pentru varianta de mobil

O campanie de promovare Google Adwords profesionala presupune si folosirea anunturilor pentru varianta de mobil.

Pentru a reusi sa transmiti mesajele de tip call-to-action cat mai multor utilizatori relevanti, inclusiv celor care folosesc varianta de mobil, este absolut necesar sa ai in vedere si aceasta tehnica.

Pe langa faptul ca optimizarea pentru device-urile de acest tip va avea ca rezultat imbunatatirea experientei utilizatorului pe site, acest lucru va conduce si la o rata de conversie mai mare.

5. Monitorizarea si optimizarea campaniei

O campanie buna trebuie neaparat sa fie monitorizata si optimizata in mod frecvent, pentru ca in acest mod vei reusi sa scazi costurile, prin eliminarea cuvintelor-cheie ineficiente sau irelevante.

In ceea ce priveste optimizarea, vestea buna este ca setarile Adwords pot fi modificate pe toata perioada derularii unei campanii, ceea ce inseamna ca poti face schimbarile necesare in timp ce campania inca ruleaza.

In consecinta, prin intermediul acestei tehnici vei reusi sa imbunatatesti rezultatele, fara sa fie necesara pornirea unei noi campanii de promovare Google Adwords.

Acestea fiind spuse, Google Adwords te ajuta sa atragi audienta dorita, cu mesajul potrivit, exact in momentul in care clientii sau potentialii clienti cauta pe Google produsele sau serviciile pe care tu le oferi.

Insa, pentru a obtine rezultatele dorite, este necesar sa respecti o serie de tehnici specifice unei campanii de promovare profesionale.

Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Centrul de cercetare economică și de afaceri din Londra anunța, anul trecut, că China va avea într-adevăr cea mai mare economie a lumii, dar există o alță țară care amenință...
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
#promovare Google Adwords profesionala , #web