1 din 25 clujeni lucreaza in IT. Cum arata cifrele pe aceasta piata in Cluj?

Advertorial
Marti, 16 Mai 2017, ora 11:49
5578 citiri
1 din 25 clujeni lucreaza in IT. Cum arata cifrele pe aceasta piata in Cluj?

Asociatia Romana penru Industrie Electronica si Software a realizat in urma cu 2 ani un studiu care releva un fapt destul de vizibil de altfel, anume faptul ca 1 din 25 de clujeni lucreaza in mediul IT. Tot acel studiu prevedea o directie din ce in ce mai infloritoare pentru piata IT din Cluj in urmatorii ani. Iata ca in 2017 tendintele tind sa se mentina pozitive.

Sunt peste 1000 de companii in piata IT, fie pe web design & development, fie pe outsourcing si consultanta sau pe piata de hardware si software. Cu toate acestea, noii jucatori isi gasesc cu foarte mare usurinta locul la masa victoriei.

Sectorul IT este cel mai mare generator de venituri din economia Romaniei, iar companiile tind sa profite de acest lucru la maxim. Spre exemplu, cu o investitie medie de doar cateva mii de euro si cu o mana de oameni specialisti si pasionati de domeniu, poate lua nastere la momentul actual o firma de web design in adevaratul sens al cuvantului.

Pe o piata de miliarde de euro, clientii sunt la tot pasul, iar companiile de web design sunt intotdeauna acolo sa preia proiectele si sa dezvolte cele mai moderne site-uri de prezentare si aplicatii mobile.

Clujul este un mediu din ce in ce mai promitator in ceea ce priveste acest domeniu. Acest lucru este favorizat si de trendul puternic ascensiv al economiei generale. Anual se infiinteaza peste 3000 de unitati comerciale in Cluj, asa incat mii de antreprenori au nevoie de o imagine profesionista in mediul online.

Fie ca este vorba de un site de prezentare, fie ca discutam despre creare magazin online, in Cluj se inregistreaza anual sute si mii de noi domenii web. Noii jucatori pe piata de web design & development au avut la dispozitie, spre exemplu, in anul 2016, peste 5500 de societati comerciale carora sa le poata propuna o oferta de colaborare, in ceea ce priveste realizarea unui site.

Cu un asemenea potential in IT si cu atatea firme inregistrate anual, este normal ca Clujul sa reprezinte un adevarat pol de dezvoltare si angajatii sa tinteasca acest oras. Clujul se poate mandri si cu salarii extrem de atractive in acest domeniu.

Spre exemplu, companiile multinationale inradacinate pe aceasta piata pot oferi in Cluj un salariu aproximativ la fel de mare ca in orice alt oras european. Tocmai de aceea, intr-un alt studiu, se demonstra faptul ca in Romania, la momentul actual, peste 15% din oamenii interesati sa se mute ar alege pe prima pozitie Clujul, chiar in detrimentul posibilitatii de a emigra.

In aceste conditii, Clujul reuseste sa-si mentina motoarele economice turate la maxim, iar piata de web design & development reuseste sa creeze intrare cat mai multor antreprenori in aceasta bransa.

Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Centrul de cercetare economică și de afaceri din Londra anunța, anul trecut, că China va avea într-adevăr cea mai mare economie a lumii, dar există o alță țară care amenință...
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
#firma web design Cluj, #creare magazin online , #web