Zi de doliu national in Romania pentru Bruxelles: Carte de condoleante la ambasada

Joi, 24 Martie 2016, ora 08:40
1899 citiri
Zi de doliu national in Romania pentru Bruxelles: Carte de condoleante la ambasada
Foto: Facebook/Embassy of Belgium in Romania

Joi este zi de doliu national in Romania, in semn de solidaritate cu victimele atentatelor de la Bruxelles de marti.

Toate drapelele vor fi coborate in berna, iar posturilor de radio si TV li se recomanda sa isi adapteze programele pentru doliu.

"Este un semn de omagiu si de solidaritate pentru capitala Europei, pentru locuitorii capitalei Europei si un semn care arata aceasta solidaritate pe care si Guvernul Romaniei si Romania o au fata de partenerii nostri europeni de la Bruxelles, dar nu numai", a explicat decizia purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, intr-o conferinta de presa tinuta la finalul sedintei de guvern de miercuri.

Tot joi Ambasada Belgiei la Bucuresti a anuntat ca deschide o carte de condoleante in memoria victimelor atentatelor.

"In urma tragicelor evenimente ce au avut loc la Bruxelles ieri, o carte de condoleante va fi deschisa la Ambasada Regatului Belgiei din bulevardul Dacia, pe 24 si 25 martie, intre orele 10,00 - 12,00 si 14,00 - 16,00", scrie pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice la Bucuresti.

Totodata, si Consulatul onorific al Belgiei in Republica Moldova va deschide un registru de condoleante in holul hotelului SAS Radisson Blu din Chisinau, vineri, 25 martie, intre orele 10:00 si 16:00.

Pe de alta parte, Ministerul belgian al Afacerilor Externe a deschis o carte de condoleante online pe website-ul institutiei. Cei ce doresc sa posteze un mesaj de compasiune o pot face accesand la acest link.

Atentate la Bruxelles: Suspectul principal, de negasit - Numarul mortilor creste

Explozii in Bruxelles: Un inalt oficial european a izbucnit in lacrimi (Video)

Atentatele teroriste din Bruxelles, revendicate de Statul Islamic

Bruxelles-ul, cartierul general al Uniunii Europene, a fost zguduit marti dimineata de mai multe explozii, pe aeroportul Zaventem si la statia de metrou Maelbeek.

Cel mai recent bilant anuntat de autoritatile belgiene indica 32 de morti si 271 de raniti, printre care patru romani. Gruparea terorista Statul Islamic a revendicat atacul, precizand ca luptatori de-ai sai si-au detonat centuri cu explozibil.

Exploziile de pe aeroport s-au produs cu putin timp inainte de ora locala 8:00. Dupa aproximativ o ora de la incidentul de la aeroport a avut loc o alta explozie ucigasa si la metroul din Bruxelles, in apropiere de institutiile europene si ambasada americana.

B.B.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#doliu national Romania atentate Bruxelles, #carte condoleante Bruxelles ambasada Belgia , #explozii Bruxelles