Zeci de persoane retinute in timpul portestelor desfasurate vineri in Belarus

Sambata, 05 Septembrie 2020, ora 15:012009 citiri
Zeci de persoane retinute in timpul portestelor desfasurate vineri in Belarus
Proteste in Belarus

Ministerul de Interne din Belarus a anuntat ca au fost retinute zeci de persoane in timpul protestului de vineri, 4 septembrie 2020, fata de rezultatul alegerilor.

Insa dintre cei 40 de manifestanti retinuti doar 20 se vor confrunta cu acuzatii, a precizat ministerul.

Grupul belarus pentru drepturile omului Viesna a confirmat masurile de la Minsk, notand ca multi dintre cei arestati demonstrau pasnic, unii dintre cei retinuti de fortele de ordine la o universitate fiind brutalizati.

Presedintele Aleksandr Lukasenko sustine ca a castigat alegerile din 9 august cu peste 80% din voturi. El conduce deja tara de un sfert de secol.

Dar multi belarusi cred ca rezultatele au fost stabilite dinainte si au iesit in strada pentru proteste regulate dupa vot. Uniunea Europeana a refuzat sa recunoasca rezultatele alegerilor.

Studentii au condus multe dintre recentele proteste, in timp ce multi dintre ei sunt acum din nou in campusuri odata cu reluarea anului scolar universitar.

Protestatarii au convocat duminica o alta mare demonstratie. Mii de persoane s-au alaturat protestului de saptamana trecuta, marsaluind pasnic pe strazile Minskului.

Comentarii
Socialistwars
rank 5
E greu sa tragi apa dupa un conducator immbecil.