Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > Siria
A   A   A

Zeci de italieni s-au alaturat Statului Islamic

Zeci de italieni s-au alaturat Statului Islamic
Aproximativ 50 de cetateni italieni au fost recrutati de gruparea terorista Statul Islamic. Majoritatea italienilor recrutati de jihadisti provin din familii care nu au imigrat in Italia, a precizat ministrul de Interne Angelino Alfano.

Majoritatea tinerilor "luptatori straini" au fost convertiti de Statul Islamic prin intermediul Internetului. Ei au plecat apoi din tarile lor de origine inspre Siria si Irak, unde Statul Islamic a proclamat un califat in teritoriile ocupate intr-o campanie violenta, scrie thelocal.it.

Majoritatea italienilor - pana la un procent de 80% - provin din familii italiene, iar ceilalti sunt a doua generatie a familiilor de imigranti.

Barbatii au intre 18 si 25 de ani si provin din nordul Italiei, din orase precum Bologna, Torino si Padua.
Angelino Alfano a confirmat ca "sunt cateva zeci de italieni care sunt activi in Siria. Zece au murit deja".

Membrii italieni ai Statului Islamic sunt folositi pentru asistenta logistica si recrutarea de noi luptatori in Italia. Ei sunt indoctrinati inainte de a fi transferati in Irak si Siria.

Centrul International pentru Studierea Radicalizarii (ICSR), cu baza la King's College, in Londra, sustine ca numai in Siria ar lupta 11.000 de jihadisti straini.

296 de belgieni lupta in Siria, alaturi de 50 italieni, 412 francezi si 366 de britanici.
Facebook ShareTweet
 Luni, 25 August 2014, ora 16:08
 Autor:Ana Ilie

 Articol citit de 4016 ori

Citeste si: