WikiLeaks publica lista contactelor sefului CIA

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 08:41
2670 citiri
WikiLeaks publica lista contactelor sefului CIA
Foto: Facebook/Central Intelligence Agency

Organizatia WikiLeaks a publicat, joi, o a doua serie de documente, intre care o lista a contactelor, presupuse a fi fost recuperate din casuta postala electronica personala piratata a directorului CIA, John Brennan.

Niciunul dintre documentele publicate miercuri si joi - datate 2007 si 2008, provenite dintr-un cont personal neguvernamental - nu pare sa ameninte securitatea nationala sau sa reprezinte vreun risc pentru cariera sefului agentiei de informatii, relateaza AFP.

In acea perioada, Brennan lucra in sectorul privat, dupa ce parasise CIA, unde activase intre anii 1980-2005. El a fost apoi angajat al Casei Albe intre anii 2009-2013, preluand ulterior conducerea CIA.

WikiLeaks nu a precizat numarul documentelor aflate in posesia sa, dar a comunicat ca le va publica in valuri "in cursul zilelor urmatoare".

Cele trei fisiere facute publice joi contin recomandari datate 2008 asupra Afganistanului si Pakistanului, adresate Comisiei de informatii a Senatului american, precum si contacte (adrese e-mail, conturi de mesagerie instantanee/Messenger) ale lui Brennan.

Aceste contacte par a fi la prima vedere universitari, experti din sectorul privat in materie de aparare si informatii, prieteni si membri ai familiei sale, precum si cel putin un jurnalist.

Unele sunt adrese guvernamentale, in special ale unor responsabili din Ministerului Apararii, Ministerul Securitatii Interne si Aviatia militara.

Altele sunt ale unor personaje de rang inalt precum fostul consilier pentru securitate nationala Tom Donillon, cu o adresa a cabinetului sau de avocatura, sau actuala consiliera pentru securitate nationala Susan Rice, cu adresa guvernamentala pe care ea o utiliza in 2008, cand facea parte din echipa de tranzitie a presedintelui Barack Obama.

WikiLeaks publicase miercuri sase documente, intre care adresele si numerele de telefon ale familiei Brennan.

O noua lovitura WikiLeaks: Mailul sefului CIA a fost spart. Reactia spionajului american

CIA a denuntat: "piratarea contului familiei Brennan, ceea ce reprezinta un delict" si care a fost realizata cu "intentii rauvoitoare".

Un pusti spune ca a spart mailul sefului CIA: Ce informatii confidentiale a gasit

Aceasta publicare survine la cateva zile dupa ce un pirat informatic, care se prezenta drept un adolescent american, a declarat tabloidului New York Post ca a penetrat adresa de e-mail personala a lui Brennan.

Politia federala (FBI) si Secret Service (serviciul de protectie a inaltelor personalitati) au deschis o ancheta dupa aceste afirmatii. WikiLeaks nu a indicat sursa documentelor publicate.

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#Wikileaks CIA spart cont, #Wikileaks mail director CIA , #Wikileaks