Vreti o fetita de 3 ani? Poate si una de 12, sa o ingrijeasca, sa gateasca si sa faca curat? - Targul de orfani din Nigeria

Sambata, 04 Aprilie 2015, ora 15:31
7767 citiri
Vreti o fetita de 3 ani? Poate si una de 12, sa o ingrijeasca, sa gateasca si sa faca curat? - Targul de orfani din Nigeria
Foto: CNN

In contextul in care organismele internationale avertizeaza ca in Nigeria copiii sunt de vanzare si exista din ce in ce mai multi cumparatori, o echipa CNN s-a deplasat la fata locului, "negociind" cumpararea unui copil. A aflat cu stupoare ca "oferta" e foarte larga, pentru toate "gusturile" si buzunarele.

Reporterul CNN povesteste o convorbire telefonica avuta cu unul dintre intermediari, evocand astfel dimensiunea fenomenului: "Depinde ce doresti. Baiat? Fata? Mici? Mai mari?".

Dupa o saptamana de telefoane, timp in care intermediarul a inteles, din cauza accentului, ca avea de-a face cu straini, a realizat si ca poate cere mai mult decat pretul obisnuit. "Se face", a spus el, asigurandu-si interlocutorul ca targul va avea loc.

Cel cu care s-a luat legatura este doar unul dintre lucratorii din aceasta industrie, unul dintre cei multi care activeaza in Yola, explica reporterul. La el s-a ajuns "foarte simplu", dupa ce echipa sub acoperire a lansat vorba ca doreste sa "infieze".

Jurnalistilor sub acoperire li s-a aratat un grup de copii, fiind intrebati pe care doresc sa-l ia. "Unul, poate doi?". Intrebat cum vor decurge lucrurile, daca exista vreo plata, intermediarul in cauza a spus: "Iisus ma va rasplati, sora", dand de inteles ca nu era nevoie de bani. Nici de acte. Era insa nevoie de bani pentru ceilalti orfani, o "donatie".

Statisticile arata ca in prezent circa 8 milioane de copii muncesc fortat. The Global Slavery Index arata ca Nigeria are cel mai mare numar de "scalvi moderni" din toate tarile sub-sahariene. Exista temerea ca multi dintre acesti copii vor ajunge in mainile gruparilor teroriste, care ii vor transforma in kamikaze.

Traficanti de copii, printre care si o fosta sportiva olimpica, arestati. Cat costa un copil

Jurnalistii, care au purtat discutiile deschis, pe un ton normal, chiar in fata copiilor care se jucau, au cerut o fetita. Fusese gasita doar una, de trei ani. "N-ati lua in considerare si o fata mai mare? Poate una de 12 ani? Ar putea sa aiba grija de cea de trei ani, sa gateasca si sa faca curatenie.

In orice caz, doua fete vor fi pregatite maine", asa a decurs discutia.

Ultima conversatie s-a referit la "donatie". Cand jurnalista a vehiculat o suma, 200 de dolari, intermediarul a ras. La fel s-a intamplat si cand donatia a cerscut la 300 de dolari. In cele din urma, s-a batut palma pentru 500 de dolari.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#copii vanzare Africa, #sclavi moderni Nigeria, #sclavi mdoerni Africa, #pret copii Nigeria , #Africa